Aproximativ 4.000 de persoane, printre care si multi copii, au participat, sambata, in fata Palatului Administrativ din Suceava, la un miting de solidaritate cu familiile Bodnariu si Nan, ai caror copii au fost luati de autoritatile norvegiene, transmite Agerpres.

UPDATE Si la Viena s-a desfasurat sambata o actiune de sustinere a familiei Bodnariu

Este cel mai de amploare miting ce s-a desfasurat in Suceava in ultimii ani, mobilizarea fiind facuta pe retelele de socializare.

La actiune au fost invitati si au sustinut alocutiuni senatorii Vasilica Steliana Miron (PNL), pentru ca a avut prima luare de pozitie in Parlament in legatura cu problema familiei Bodnariu, si Ovidiu Dontu care face parte din comisia de prietenie Romania-Norvegia.

Participantii au purtat pancarte pe care scria ''Norway, return the children to Bodnariu family'', "Why are you silent Europe? Norway are kidnapping our children'', ''Reunite the Bodnariu family", ''We support Nan family'' sau ''Stop the Barnevernet''.

Presedintele Bisericii penticostale din Bucovina si Moldova, Liviu Axinte, a cerut statului roman sa-si apere cetatenii si familia traditionala.

''Suntem aici sa proclamam familia traditionala. (...) Rugam autoritatile romane sa ia seama la ce li se pune pe sub masa. (...) Rugam autoritatile romane sa protejeze familia traditionala. (...) Ceea ce ne-a tinut ca natie n-a fost bunastarea. (...) Sa fie un semnal clar pentru autoritatile romane sa fie in favoarea celor ce i-au votat'', a spus Axinte.

La sfarsitul actiunii, o delegatie a manifestantilor a inmanat prefectului de Suceava, Constantin Harasim, o lista cu semnaturi de sustinere si un memoriu pentru a fi transmise autoritatilor centrale.

  • UPDATE Arad: Peste 2.000 de persoane au participat la o actiune de sustinere a familiei Bodnariu

Peste 2.000 de persoane au participat sambata, la Arad, la o actiune de sustinere a familiei Bodnariu, careia serviciile sociale norvegiene i-au luat cei cinci copii, relateaza Agerpres.

Participantii la actiunea organizata de comunitatea bisericilor baptiste din Arad s-au adunat in Piata "Avram Iancu" a municipiului, dupa care au pornit in mars pe bulevardul Revolutiei spre Piata Primariei, purtand pancarte si bannere pe care erau inscriptionate mesaje precum: "Noi sustinem familia Bodnariu"; "Norway, do not separate Bodnariu family" (Norvegia, nu separa familia Bodnariu); "Stop the Barnevernet" (Opriti Barnevernet); "Domnule presedinte Iohannis, copiii rapiti ai familiei Bodnariu sunt si cetateni romani!".

In Piata Primariei a avut loc o adunare in cadrul careia mai multi pastori baptisti aradeni au rostit alocutiuni, dar si rugaciuni intru sustinerea familiei Bodnariu. In deschiderea adunarii, doi dintre pastorii prezenti au citit unui protest adresat ambasadorului Norvegiei la Bucuresti.

Pastorul Moise Ardelean, presedintele Cultului Penticostal din Romania, i-a cerut primarului Gheorghe Falca, prezent si el la actiune, sa transmita mesajul celor de la Arad presedintelui Klaus Iohannis.

Primarul Gheorghe Falca le-a promis celor prezenti ca va transmite mesajul lor celor in drept, inclusiv sefului statului.

"Un oras crestin ca si Aradul protesteaza, din punctul meu de vedere, fata de un abuz comis de statul norvegian. Suntem aici pentru a vorbi despre valorile familiei, pentru a intelege ce inseamna sprijinul pentru o familie. (...) Familia este importanta si este punctul de dezvoltare a societatii", a sustinut Falca.

La finalul actiunii, pastorul Viorel Iuga, presedintele Cultului Crestin Baptist din Romania si presedinte al Aliantei Evanghelice din Romania, a declarat, pentru AGERPRES, ca este multumit de modul in care aradenii au raspuns chemarii de a participa la aceasta actiune cu caracter civic.

"Noi, aradenii, am insistat pe faptul ca nu a fost vorba doar de familia Bodnariu, ci si de celelalte familii care se confrunta cu probleme similare cu cele ale acestei familii. Ne bucuram de participarea atat de numeroasa la aceasta actiune cu caracter civic, noi nedorind sa organizam o actiune cu caracter religios. Nadajduim sa vedem rezultate pozitive cat mai curand", a spus pastorul.