Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior, in cea mai mare parte a tarii. Ziua, cerul va avea innorari temporare si pe spatii restranse se vor semnala precipitatii slabe, ninsori in centru, nord-vest si la munte si mai ales ploi in sud-est, informeaza Mediafax.

NinsoareFoto: A.S.

Spre seara si noaptea nebulozitatea se va accentua, iar aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice, precum si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea. In jumatatea de est a Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei, in partea a doua a noptii, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 65...70 km/h.

Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea redusa. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 8 grade, iar cele minime intre -8 si 0 grade.

In Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior, iar vremea va fi in general inchisa. Ziua cerul va avea innorari temporare si trecator se pot semnala ploi slabe.

Spre seara si noaptea nebulozitatea se va accentua si va ninge moderat cantitativ, se va depune strat de zapada, iar vantul se va intensifica, astfel incat rafalele vor atinge 55...60 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Temperatura maxima va fi de 3...5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -2 grade.

Duminica

Vremea va fi inchisa si se va raci fata de intervalul anterior, astfel incat si valorile termice diurne vor deveni preponderent negative.

Mai ales in cursul zilei si la inceputul noptii, va ninge in sudul, centrul si estul tarii si pe arii mai restranse in rest.

In estul Munteniei, jumatatea sudica a Moldovei si in Dobrogea, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. Temporar zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Vantul va prezenta intensificari si in celelalte regiuni, dar la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 si 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -14 si -2 grade.

Cititi siCod portocaliu de ninsori si viscol, in weekend, in 11 judete si Bucuresti