13 proiectile care ar proveni din al Doilea Razboi Mondial au fost descoperite pe un santier din apropiere de Alba Iulia, specialistii pirotehnisti facand, vineri, alte verificari in zona pentru a vedea daca mai exista si alte proiectile sau resturi de munitie. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, Alina Marescu, a declarat, vineri, ca o echipa de muncitori care desfasura lucrari pe un santier la un pod rutier dezafectat, din zona Trei Poduri din apropierea municipiului Alba Iulia, a descoperit, joi, doua proiectile de calibrul 76 de milimetri si a anuntat ISU, potrivit Mediafax.

Alina Marescu a precizat ca acolo s-a deplasat o echipa de pirotehnisti care a descoperit, in cursul zilei de joi, alte 11 proiectile asemanatoare celor descoperite initial de muncitori, despre care se presupune ca provin din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit sursei citate, specialistii pirotehnisti fac, vineri, alte verificari in zona pentru a vedea daca exista si alte proiectile sau resturi de munitie.

"Pe timpul noptii, zona asanata de munitie neexplodata a fost pazita de un echipaj de jandarmi. Echipa pirotehnica continua si astazi (vineri - n.red.) activitatile de verificare a zonei pentru asanarea completa a terenului. Munitia descoperita a fost ridicata si transportata in conditii de siguranta la depozitul special amenajat al inspectoratului, in vederea distrugerii ulterioare", a afirmat Marescu.