Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben si unul portocaliu de vant puternic, ninsori moderate cantitativ si viscol, valabile in estul si sudul tarii, incepand de sambata, ora 20:00, pana duminicala ora 20:00. 11 judete si Capitala se afla sub incidenta codului portocaliu.

Cod galben si cod portocaliu de ninsori si viscolFoto: ANM
  • Avertizare cod galben

Incepand din seara de sambata, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice ale tarii, precum si zona Carpatilor de Curbura. Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

  • Avertizare cod portocaliu

In judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In judetele Tulcea si Constanta, viscolul va avea intensitatea maxima incepand din primele ore ale zilei de duminica.

Meterorologii precizeaza ca in celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vantului la rafala va fi, in general, de 35..45 km/h.