Politistii au confiscat joi aproape trei tone de fructe si legume, fiind instituite sechestre asiguratorii pentru acoperirea sumei de peste 3,8 milioane lei, in urma controalelor si perchezitiilor desfasurate pe raza a trei judete si a municipiului Bucuresti, la persoane banuite de comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

Fructe si legumeFoto: MorgueFile.com

Totodata, au fost puse in executare 13 mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite de comiterea infractiunii de evaziune fiscala in domeniul comertului cu legume si fructe. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2 milioane de euro. La activitati au participat si inspectori ITM, precizeaza IGPR intr-un comunicat, citat de Agerpres.

In urma a zece perchezitii si a controalelor efectuate la 38 de societati din municipiul Bucuresti si din judetele Giurgiu, Constanta si Ilfov, au fost aplicate 22 de amenzi contraventionale, in valoare de 173.000 de lei. Totodata, politistii au constatat 27 de infractiuni, dintre care 12 de evaziune fiscala, una la Legea nr. 31/ 1990 privind societatile comerciale si 14 la Legea spalarii banilor.

Au fost confiscate 1.785 kilograme de fructe (mandarine si portocale) si 1.200 kilograme de legume (cartofi, varza, ceapa), fiind instituit sechestru asigurator pana la concurenta sumei de 3.859.319 de lei, precizeaza IGPR.

Pe parcursul actiunii, politistii au verificat in trafic 50 de autoturisme.

Actiunea a fost coordonata de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politie Romane.