Ministerul Educatiei organizeaza inscrierile in invatamantul primar, anul acesta, fara sa mai permita exceptii precum inscrierea copilului direct in clasa I. "La clasa I vor veni cei care au fost in clasa pregatitoare. Deci pana acum au fost tot felul de exceptii, am trait prin exceptii in ultimii patru ani", a declarat ministrul Adrian Curaj, intr-un interviu pentru EuropaFM. Ministrul Educatiei a anuntat ca parintii vor putea face optiuni pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare in perioada 29 februarie-18 martie.

Adrian CurajFoto: Agerpres

Amintim ca Ministerul Educatiei a permis pana acum, in fiecare an, o exceptie de la regula ca toti copiii de 6 sa fie inscrisi in clasa pregatitoare: copiii care implineau 7 ani pana pe 31 august anul inscrierii puteau fi inscrisi, la cererea parintilor, direct in clasa I.

"De patru ani tot avem exceptii. Anul trecut au fost 2.500 plus exceptii. Vom avea in vedere rezolvarea tuturor cazurilor in favoarea elevului", a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj. Acesta a precizat ca in aceasta seara sau maine va fi publicat si calendarul integral privind inscrierea copiilor la clasa pregatitoare.

Ministrul a anuntat la Europa FM ca pe 22 februarie se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, iar in perioada 29 februarie-18 martie parintii vor putea face optiuni, atat la secretariatul scolii pe care o doresc pentru copil, cat si online.

Amintim ca parintii care au copii care implinesc 6 ani pana la inceputul scolii sunt obligati sa ii inscrie pe cei mici in clasa pregatitoare.Puteti vedea aici care au fost regulile de anul trecut la inscrierea in clasa pregatitoare.