Interventiile chirurgicale efectuate la doua dintre pacientele ranite in incendiul de la Chisinau au decurs bine, a anuntat, marti, purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsuri, medicul Adrian Stanculea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, probabil in cursul zilei de miercuri va fi operata si cea de a treia pacienta ranita, care era in stare foarte grava, daca se va mentine acelasi trend evolutiv pozitiv.

"Interventiile au decurs bine. Posibil ca a treia pacienta, care era in stare foarte grava, deoarece s-au mai ameliorat un pic parametrii la ventilatie, doza de vasopresor a mai scazut, daca mentine acelasi trend evolutiv pozitiv este posibil sa fie operata miercuri. Asta se va decide maine, in functie de starea pe care o va avea atunci", a spus medicul.

El a precizat ca interventiile chirurgicale efectuate marti au fost de excizie-grefare.

Adrian Stanculea a precizat ca, in continuare, toate cele trei paciente sunt intubate si se afla in stare grava.

"Sunt posibile alte interventii daca va mai fi nevoie, dar nu chiar atat de curand, probabil saptamana viitoare. Pana atunci se vor face pansamente", a spus medicul Stanculea.

Sambata, intr-o cafenea din centrul Chisinaului a avut loc o explozie, in urma careia 17 persoane au fost ranite.

Trei dintre raniti, femei, cu arsuri grave, au fost adusi duminica la Bucuresti cu o aeronava militara si au fost internati la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri