Cazul familiei mixte Bodnariu nu este singular, intr-o situatie asemanatoare fiind in Norvegia si Dumitru si Mihaela Nan, carora statul norvegian le-a luat copiii in octombrie, scrieAdevarul.

Famlia Nan, ai carei copii au fost luati de statul norvegianFoto: captura B1 TV

Dumitru Nan povesteste ca in data de 27 octombrie, in timp ce era la serviciu, a fost sunat si chemat la Politie. A sunat-o pe sotie, de la care a aflat ca si ea a fost chemata la Politie, unde cei doi soti au fost interogati timp de sase ore si lasati sa plece.

Afara i-au asteptat doi angajati ai Serviciului de Protectie a Copilului, in varsta de aproximativ 30 de ani fiecare. Asistentii sociali le-au spus parintilor, care nu au aflat nici pana in prezent cine i-a denuntat, ca fetita a declarat ca a fost batuta si nu mai au dreptul la copii.

Romanul a mai declarat ca in momentul in care au fost luati copiii, sotia sa a inceput sa planga si sa tipe, iar asistentii sociali i-au spus ca daca are nevoie de un psihiatru, o pot ajuta ducand-o la psihiatru.

Dupa ce au ramas fara copii, sotii Nan si-au adus aminte de un episod petrecut cu cateva saptamani inainte, cand fetita le-a spus parintilor ca "se duce in alta casa si il ia si pe Dragos (n.r. fratiorul ei".

"Mi-a spus si mie sotia episodul asta, dar nu am bagat in seama. Cine s-a gandit ca se ajunge aici", a spus Dumitru Nan.

Familia de romani asteapta ca pe 20 ianuarie cazul sa fie judecat din nou de o comisie din cadrul Serviciului de Protectie a Copilului, mai noteazaAdevarul.

Cei doi parinti au avut luni seara o interventie intr-o emisiune de laB1TVin caremama a declarat ca nu a lovit niciodata copiii, si ca singurele lucruri pe care le au cei de la Protectia Copilului sunt declaratia persoanei care a facut plangerea si videoclipul in care minora spune ca a fost lovita.

"Dupa doua saptamani, ne-am dus sa ii intrebam de ce ne-au luat copiii, si, dupa legea lor, care este motivul pentru care ne-au luat copiii. Persoana cu care am vorbit ne-a spus ca nu este in interesul lor motivul pentru care copilul ar spune asa ceva, este de ajuns ca copilul a spus si ca este o dovada ca a fost lovita. Noiam fost acuzati ca am lovit copiii cu cureaua, ca am lovit fetita in Romania, ca toata lumea i-a lovit", au spus parintii.

Cu o luna inainte, fetita a venit la noi si ne-a spus ca ea vrea alta familie, care sa-i dea jucarii, hainute si alte lucruri.

I-am zis ca atunci o sa-l ia si pe Dragos, fratiorul sau, iar fetita mi-a zis ca "Da mami, pentru ca Dragos vine cu mine".

"Aceste lucruri le-a invatat fetita la scoala, toate aceste lucruri pe care dupa, le-au spus si am fost acuzati de ele. Totul s-a intamplat dupa scoala. Mi-a cerut ceva odata, dar nu puteam sa-i dau. In acel moment mi-a spus ca va iesi afara si va tipa pana va veni cineva si va suna la politie si ne va lua", a declarat femeia la inceputul interventiei.

"La solicitarea noastra, ambasada si autoritatile romane nu ne-au ajutat. Asta, pentru ca singurul lucru la care puteau sa ne ajute era repatrierea copiilor￯, a spus mama.

Barbatul a mai spus laB1TVca in momentul actual, se afla la cel de-al treilea avocat, deoarece cei pe care i-au ales inainte nu erau interesati de caz.