Explozia produsa sambata dupa-amiaza intr-un restaurant din centrul Chisinaului, soldata cu 17 raniti, a fost provocata de o butelie de gaz folosita ilegal in bucataria localului, a declarat luni primarul orasului, Dorin Chirtoaca, citat de IPN.md.

Dorin ChirtoacaFoto: Agerpres

Dorin Chirtoaca a convocat luni o sedinta la Primarie in cadrul careia a fost subliniat faptul ca utilizarea buteliilor de gaze in localuri este ilegala, iar cei care totusi le folosesc pun in pericol viata angajatilor si a clientilor.

17 oameni au fost raniti in explozia de sambata, iar 3 dintre victime, aflate in stare mai grava, au fost transferate pentru tratament la spitale din Romania.

"O astfel de deflagratie a fost si in 2008, dar unii nu s-au invatat minte. Aceasta decizie a fost luata de agentul economic pentru a obtine un profit mai mare. Oricine care utilizeaza butelia de gaz este constient ca o face ilegal si ii expune unui pericol pe cei din jur. Nimeni nu are dreptul sa utilizeze buteliile de gaz in cladire, acestea trebuie amplasate afara, in interiorul unei cutii metalice speciale si la o distanta de cel putin 6 metri de aragaz", a declarat luni Dorin Chirtoaca.