Cateva zboruri care ar fi trebuit operate pe Aeroportul din Iasi au fost anulate sau redirectionate, luni, din cauza cetii, conducerea institutiei precizand ca activitatea va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite aterizarea sau decolarea aeronavelor in conditii de siguranta, anunta Mediafax. O singura aeronava, catre Bucuresti, a decolat luni dimineata de pe aeroportul din Iasi, celelalte zboruri fiind amanate sau anulate.

Alte trei zboruri catre Capitala nu au putut fi efectuate, iar doua curse externe, catre Paris si Treviso, au fost anulate.

De asemenea, nicio aeronava nu a putut ateriza pe aeroportul din Iasi, din cauza cetii. Trei zboruri dinspre Bucuresti au fost anulate, in timp ce cursa Treviso-Iasi a fost deviata catre Otopeni. "Ceata este foarte densa la Iasi. Instalatiile de pe aeroport sunt performante, dar in conditii reduse de vizibilitate nu se poate opera. Stiu ce inseamna sa vrei sa ajungi intr-un loc si sa n-o poti face. Mi s-a intamplat si mie, cand eram pe un aeroport din Europa, iar din cauza conditiilor meteo nu s-a putut decola. Siguranta pasagerilor e inainte de toate", a declarat directorul aeroportului iesean, Marius Bodea.

El a precizat ca imediat ce conditiile meteo se vor imbunatati, traficul va fi reluat pe aeroportul din Iasi.