"Sunt convins ca doamna directoare (de la scoala copiilor - n.red.) nu si-a imaginat ca Protectia Copilului poate avea o asemenea reactie. A incercat sa opreasca evolutia cazului", a declarat pentru Adevarul Marius Bodnariu, romanul pe care Protectia Copilului din Norvegia (Barnevernet) l-a lasat fara cei cinci copii in urma unei plangeri depuse de directoarea scolii la care invatau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bodnariu a relatat pentru Adevarul si cum a decurs discutia cu oficialii serviciului norvegian pentru protectia copilului: "Nu stim nici noi ce ii ingrijoreaza cel mai mult. Daca recunosti ca i-ai aplicat corectii fizice minore, pe care nu le consideri grave, inseamna ca ceva nu e in regula cu tine. Faptul ca normalizezi o astfel de situatie inseamna ca esti in neregula. Nu am putut sa recunoastem toate acuzatiile care ni s-au adus. Sunt lucruri despre care eram foarte socati sa auzim ca puteau veni de la copiii nostri. Faptul ca am recunoscut ceva, a fost bine, dar faptul ca nu am recunoscut tot, i-a intaratat".

Romanul ramas fara cei cinci copii a declarat ca el si sotia sa (cetatean norvegian) nu folosesc in mod curent corectiile fizice drept metoda educationala, asa cum ii acuza Barnevernet: "Este ultima instanta. Avem alte metode. Si copiii sunt diferiti intre ei. Unii sunt cu o vointa mai puternica decat ceilalti. Sunt foarte multe elemente in viata unei familii. Odata cu declansarea acestui caz am fost confruntati cu cele mai negre episoade. Ni s-au pus in fata fapte distorsionate si umflate. Cu foarte mare grija, s-a scos tot ce a fost pozitiv: caracterul copiilor, creativitatea lor, marturia noastra ca familie. S-a construit o imagine complet deformata care descrie trauma pe care o au copiii".

Marius Bodnariu a relatat pentru Adevarul si episodul luarii in custodie de catre angajatii Barnevernet a bebelusului de numai 4 luni: "In urma dialogului pe care autoritatile l-au avut cu familia in care fetele au fost puse in plasament, au considerat ca si bebele este in pericol. Totul, pe baza unor asa-zise noi evidente care au aparut in casa de plasament. Familiile acestea nu sunt specializate in a evalua copiii. Au fost cateva ore cu copiii si dupa cateva ore si-au dat seama despre ce este vorba?".

Tatal copiilor sustine in interviul citat ca "Orice poate fi interpretat negativ. Spre exemplu, daca copilul este atent sa nu murdareasca masa atunci cand mananca se poate interpreta ca este traumatizat.