Politistii din Arges si Dolj efectueaza, luni, 20 de perchezitii in cele doua judete si municipiul Bucuresti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile membrilor unei grupari infractionale organizate specializata in inselaciuni pe bursele internationale de transporturi, transmite Agerpres.

Descinderile se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, intr-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges

"Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune. Persoanele sunt banuite ca, utilizand datele de identificare ale unor societati comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfa, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport international de marfa, pe care nu le-ar fi onorat. Dupa confirmarea comenzilor, marfurile incarcate nu mai ajungeau la destinatia prestabilita, ci erau directionate spre Romania. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piata neagra, la preturi subevaluate", se arata intr-un comunicat transmis de IPJ Arges.

Prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii este estimat la peste un milion de euro.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, la perchezitii participand luptatori ai serviciilor de actiuni speciale din cadrul inspectoratelor de politie judetene Arges, Dolj si Dambovita.