Cele trei femei cu arsuri grave in urma unui incendiu care a avut loc sambata la Chisinau au fost aduse duminica la Bucuresti cu o aeronava militara, fiind internate la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, citat de Agerpres, cele trei femei au fost transferate de o echipa medicala SMURD, ele fiind in stare grava, cu arsuri de peste 30% din suprafata corpului si leziuni ale cailor respiratorii, ventilate mecanic.

Ministerul Apararii a anuntat duminica dimineata ca "o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, efectueaza, astazi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenta pe ruta Otopeni - Chisinau - Otopeni, pentru transferul in Romania a trei pacienti care au suferit arsuri grave, in urma unui incendiu care a avut loc sambata, 9 ianuarie, in capitala Republicii Moldova".

Echipamentele medicale specifice si asistenta pacientilor pe timpul zborului au fost asigurate de o echipa medicala a SMURD, sprijinita de medici si paramedici militari.

Misiunea a fost executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne.

O explozie produsa sambata dupa-amiaza intr-o cafenea din centrul Chisinaului a facut 17 raniti, scrie jurnal.md, care adauga ca administratorii localului au fost retinuti preventiv pentru 72 de ore.