Liberalii de la Chisinau condamna pozitia democratilor si declara ca vor sustine neconditionat orice candidatura in functia de prim-ministru cu tenta pro-europeana, informeaza Agora.md. Declaratia sa vine dupa ce PLDM a decis vineri ca ca va participa la crearea unei noi majoritati parlamentare, alaturi de celelalte partide pro-europene, cu conditia nonimalizarii unui prim-ministru apolitic, desemnat de liberal-democrati.

Mihai Ghimpu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Conform deciziei Consiliului Republican al Partidului Liberal de duminica, PL va participa fara conditii la negocieri cu deputatii care doresc implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Potrivit liderului liberal Mihai Ghimpu, partidul nu se orienteaza spre persoane, dar se orienteaza spre "cauza nationala'.

Suntem gata sa negociem, discutam si sa ajungem la o decizie de formare a majoritatii si sa vedem si candidatura. Ramane, s-au vehiculat mai multe: Lupu, Candu, Plahotniuc, vedem cine va fi candidatura din partea PD", a declarat Ghimpu dupa sedinta Consiliului Republican al Partidului Liberal.

Intrebat daca vor vota pentru Plahotniuc la functia de prim-ministru, Ghimpu a adaugat ca nu se orienteaza la persoane, dar la "cauza", integrarea europeana si popor.

Ghimpu a adaugat aici ca "au mers din 2009 si cu Plahotniuc si cu Filat. Altii nu sunt".