Pompierii timiseni au avut o noapte alba dupa ce sambata seara, la ora 22:56, o persoana a apelat numarul unic de urgente 112, mentionand faptul ca a fost batut, ca este confuz si ca nu stie exact unde se afla, informeaza un comunmicat al Inspectoratului de Urgenta.

'Barbatul este acum in stare buna, cel mai probabil era confuz pe fondul consumului de alcool. La noi a ajuns de la punctul nostru de Urgente de la Spitalul Buzias. La internare avea o hipotermie, cu temperatura corpului de 36 de grade. Si-a revenit, de dimineata era deja cooperant, iar acum i se fac formele de eliberare din spital si va merge acasa in stare buna', a declarat, pentru Agerpres, dr. Mihai Grecu, seful UPU a Spitalului Judetean Timisoara.

A fost trimis un echipaj SMURD in localitatea Hitias, DC 140, conform localizarii apelului telefonic pe harta 112. Persoana nu a mai raspuns la telefon acesta fiind inchis.

Incepand cu ora 23:59 s-a trecut la cautarea persoanei fiind implicati 22 subofiteri, un ofiter, un echipaj de jandarmi, un echipaj IPJ, 3 sisteme de iluminat tip balon, o autosenilata.

Operatiunile de cautare au continuat pe toata durata noptii pana la ora 06:45, urmand a fi reluate pe zi incepand cu ora 09:00.

La ora 09:05, persoana cautata a fost gasita pe raza localitatii Racovita. Acesta dormea pe camp la marginea padurii.

Este vorba despre un cioban in varsta de 39 de ani, care in urma evaluarii medicale, s-a stabilit ca nu are probleme deosebite, este hipotermic si a fost transportat la spitalul Buzias.

Pentru o evaluare mai complexa si supraveghere, medicul sef UPU-SMURD a dispus trimiterea pacientului la UPU-SMURD Timisoara.

Interventia a fost coordonata de grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'BANAT' al judetului Timis.