Socialistii din Republica Moldova nu va participa la consultarile initiate de Nicolae Timofti. Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon seful statului i-a invitat luni, la ora 11:30 la consultari "in conformitate cu Constitutia", scrieAgora.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

In schimb, sustine Dodon, filialele partidului se pregatesc de anticipate.

"Timofti intelege ca nu are rost sa insiste sa votam un Guvern, de aceea ne cheama doar pentru a respecta rigorile si formalitatile. Noi insa vom trece peste formalitati si ii vom raspunde din nou, public, domnului Timofti ca Socialistii nu vor veni la consultari, fiindca ele nu au niciun rost", a scris Igor Dodon.

Totodata, socialistul a adaugat ca primarii, deputatii si reprezentantii PSRM din toate regiunile "se pregatesc intens pentru perioada electorala din aceasta primavara."

Miercuri, Presedintele moldovean Nicolae Timofti le-a acordat partidelor parlamentare un termen de o saptamana pentru crearea unei majoritati si le-a solicitat acestora ca in acest proces sa tina cont de optiunea majoritar proeuropeana a cetatenilor Republicii Moldova.

Parlamentarii din Republica Moldova au boicotat luni sedinta in care guvernul condus de premierul nominalizat Ion Sturza urma sa primeasca votul Parlamentului.Doar 47 de parlamentari din cei 101 au venit la sedinta, astfel ca nu a existat cvorumul necesar.

Parlamentul are termen limita pana pe 29 ianuarie sa desemneze un nou guvern, in caz contrar ar urma sa fie dizolvat. Pana atunci, presedintele poate sa faca acest lucru doar daca sunt respinse doua tentative de investitura ale prim-ministrului, explica Agora.md.

Cititi siSondaj sumbru in Republica Moldova: Usatii si Dodon, cei mai populari politicieni de peste Prut