Vanatorul care l-a impuscat mortal sambata pe primarul comunei Tatulesti a trecut in urma cu sapte ani printr-o drama familiala cauzata tot de o arma de vanatoare, pentru ca in februarie 2009 fiul sau de sase ani si jumatate a murit impuscat de catre un adolescent cu care se juca in timp ce se afla in vacanta la bunici, in comuna Tatulesti, a precizat, sambata, pentru Agerpres, viceprimarul Stefan Marius Petrut.

Barbatul in varsta de 43 de ani, din Pitesti, care sambata, pe un fond de vanatoare l-a impuscat accidental pe edilul Lucian Istrate, a anuntat imediat ce s-a intamplat la 112 si a solicitat ajutor. El a afirmat ca l-a impuscat accidental pe primarul comunei Tatulesti in timp ce se afla impreuna cu alti vanatori la o partida de vanatoare autorizata, la fazan si iepure.

La vanatoare mai participau, potrivit Politiei, alti sase vanatori si cinci gonaci, printre gonaci fiind si primarul Lucian Istrate.

Vanatorul din Pitesti este tatal unui copil care a murit pe 26 februarie 2009 in comuna Tatulesti, impuscat de catre un prieten de joaca, un baiat de 14 ani, vecin cu bunicii victimei.

Fiul vanatorului care l-a impuscat mortal pe primar a murit impuscat mortal in cap, incidentul producandu-se in locuinta unor vecini, unde un adolescent de 14 ani a folosit o arma de vanatoare detinuta legal de catre tatal adolescentului.

In acest caz adolescentul a fost condamnat in septembrie 2010, de catre Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsa de sase ani de inchisoare pentru omor si la plata unor daune civile catre familia victimei.

Arma folosita atunci a fost o arma de vanatoare ce apartinea legal tatalui adolescentului.

Procurorul care a anchetat cazul din februarie 2009, Eugen Iacobescu, a relatat la acea data, in timpul cercetarilor, ca "minorul A.F., de 7 ani, a venit joi dimineata (26 februarie 2009) impreuna cu tatal sau de la Pitesti, a fost cu bunica sa la cumparaturi in centrul satului, apoi a ramas pe un podet in fata gospodariei bunicii sale. In jurul orei 14:30, adolescentul I.V.P, de 14 ani, l-a vazut pe A.F. pe podet si l-a invitat la el acasa. Adolescentul a mers apoi imediat in camera unde tatal sau isi tinea cheile de la cutia in care se afla pusca, deasupra unui sifonier, a luat cheile, a deschis lacatul, a ridicat capacul, a montat arma pentru ca era desfacuta in trei bucati, a incarcat-o, a pus copilului teava pustii in obraz si a tras imediat. Copilul mai mic nu avea nicio sansa de supravieturire. (...) Dupa ce si-a impuscat vecinul, adolescentul a rupt arma, a scos cartusul folosit si s-a spalat de sange pe maini si pe haine pentru ca de la impuscatura fusese stropit cu sange".