Politia Capitalei a efectuat controale si a sanctionat toate cele sase societati comerciale aflate in contract cu Primaria Municipiului Bucuresti si primariile de sector, pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumurilor publice pe timp de iarna, a declarat sambata purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, potrivit Agerpres.

Deszăpezire de BucureștiFoto: USER UPLOADED

"La nivel national, politistii au amendat 23 de administratori de drumuri si operatori economici cu peste 100.000 de lei", a spus Dajbog, care a sustinut sambata o declaratie de presa privind asigurarea climatului de ordine si siguranta publica si gestionarea situatiilor de urgenta din aceasta saptamana.

Pe linie de siguranta rutiera, efectivele de politie au acordat o atentie deosebita arterelor rutiere pe care s-au inregistrat valori semnificative de trafic ca urmare a numarului mare de romani care s-au intors din minivacanta de Sarbatori, cat si asigurarii masurilor preventive pe segmentele de drum pe care circulatia s-a desfasurat in conditii de iarna.

In urma acestor actiuni, 614 conducatori auto au fost sanctionati pentru ca nu si-au echipat autovehiculele cu anvelope specifice sezonului rece.

"In conformitate cu dispozitia ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, in zonele unde a nins abundent, Politia Romana a actionat inclusiv pentru monitorizarea modului in care administratorii de drumuri si operatorii economici au intervenit pentru deszapezire", a declarat Monica Dajbog.