In Piata Victoriei a avut loc un protest in sprijinul familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene, manifestatia facand parte dintr-o serie de astfel de proteste ce au avut loc sau urmeaza sa se desfasoare in orase europene, dar si in SUA.

Manifestatie in favoarea familiei Bodnariou in Piata VictorieiFoto: prodocensmedia.ro

Potrivit paginii de Facebook a protestului, Daniel Bodnariu, in cooperare cu Alianta Familiilor din Romania (AFR) si cu sprijinul Comunitatii Evanghelice din Romania, organizeaza un protest pasnic, autorizat, in Piata Victoriei, Sambata, 09 Ianuarie 2016, incepand cu ora 12:00 - 14:30.

"Prin acest protest denuntam abuzurile, practicile institutiei Barnevernet (Protectia Copilului din Norvegia) in cazul lui Marius si Ruth Bodnariu si a celor 5 copii, denuntam pasivitatea si complicitatea statului norvegian si ne exprimam solidaritatea cu alte zeci de familii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, victime si ele abuzurilor aceleasi institutii, Barnevernet", scrie sursa citata.

Peste 1.000 de persoane erau prezente, sambata la amiaza, la protestul din Piata Victoriei, printre acestea numarandu-se si fratele lui Marius Bodnariu, Daniel, apropiati ai familiei, parinti cu copii, tineri, noteaza Mediafax.

De asemenea, la manifestatie participau oameni din alte orase ale tarii - Suceava, Constanta, Sibiu, Piatra Neamt.

Printre persoanele prezente la protest se numara si fostul ministru de Externe Titus Corlatean.

Oamenii aveau bannere cu mesajele: "Noi sustinem familia Bodnariu", "Norway, do not separate Bodnariu family" (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), "Children belong at family" (Locul copiilor este la familie), "Romani din toate tarile uniti-va. Vi se fura copiii!", "Stop the Barnevernet" (Opriti Barnevernet), "Mai bine mama saraca in Romania, decat mama cu copii furati in Norvegia", "Domnule presedinte Iohannis copiii rapiti ai familiei Bodnariu sunt si cetateni romani!", "Isus a zis: lasati copilasii sa vina la mine si nu ii opriti!", "Vi se pare ca acesta este crestinism radical?".

In cooperare cu romanii din diaspora, cu cetateni si organizatii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, concomitent si pe parcursul lunii ianuarie se organizeaza o serie de proteste similare in Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga, Copenhaga, se scrie pe pagina de Facebook dedicata protestului.

Cititi si Cazul Bodnariu, exemplu de ciocnire a civilizatiilor. Autoritatile norvegiene au luat cei cinci copii in custodie pe motiv de violenta fizica, parintii recunosc "palme la fund", dar reclama masuri disproportionate. Cronologia evenimentelor