Cetateanul iordanian Jamal Abdel Jabbar Khalil va fi expulzat sambata din Romania, el fiind declarat indezirabil pe o perioada de 15 ani din ratiuni de securitate nationala, transmite Agerpres.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins vineri lui Jamal Abdel Jabbar Khalil un recurs la sentinta Curtii de Apel Bucuresti din 29 decembrie 2015, prin care a fost declarat indezirabil pe teritoriul Romaniei, decizia fiind definitiva.

''La data de 28.12.2015, in urma propunerii formulate de SRI - Autoritatea Romana cu competente in domeniul securitatii nationale, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti, conform dispozitiilor legale ce reglementeaza regimul strainilor in Romania, pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabil a cetateanului iordanian Jamal Abdel Jabbar Khalil, pe o perioada de 15 ani, pentru considerente de securitate nationala'', se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In cauza au rezultat indicii temeinice conform carora cetateanul iordanian a desfasurat activitati de natura sa puna in pericol securitatea nationala, activitati ce se incadreaza in dispozitiile Legii nr. 51/1991 privind siguranta nationala si ale Legii nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, preciza sursa citata.

SRI preciza pe 29 decembrie ca Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat in Romania din anul 1991, a fost monitorizat incepand cu anul 2014, context in care s-a stabilit ca desfasura activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.