Sambata, valorile termice, mai ridicate decat cele normale pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, vor avea maxime ce se vor incadra, in general, intre 0 si 10 grade, iar minimele vor fi intre -5 si 5 grade, mai ridicate in sudul Banatului spre 7 grade, informeaza Mediafax.

Cerul va fi mai mult noros in regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale, unde temporar si pe arii relativ extinse vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie si izolat se va forma polei. La munte, acestea vor fi mixte.

Cantitatile de apa vor cumula in nord-vest local 10 l/mp si punctiform 15 l/mp. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile se vor semnala pe spatii mici si vor fi ploi si trecator, posibil, lapovite.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane si mai ales in a doua parte a intervalului si in Campia de Vest.

In zonele joase de relief, in special din sud si est, cu precadere dimineata si noaptea, local se va semnala nebulozitate joasa si ceata.

In Bucuresti, cerul va avea innorari si, mai ales dimineata si noaptea, se va semnala ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 3 grade, iar cea minima va fi de -3...-1 grad.

La munte, vremea se va incalzi usor. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali si mixte, izolat in rest. Vantul va prezenta intensificari pe creste, spulberand zapada.

Duminica

Vremea va fi predominant inchisa, dar calda pentru aceasta data. In vestul, centrul si nordul tarii si pe arii restranse in rest vor fi mai ales ploi, iar la munte se vor semnala precipitatii mixte.

In jumatatea de nord-vest a teritoriului, cantitatile de apa vor atinge local 10 l/mp si izolat, in special la munte, 15...20 l/mp. Cu totul izolat este posibil sa se mai semnaleze polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, dar temporar si in vest si in nord-vest. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 0 si 10 grade, iar minimele intre -3 si 7 grade.

In zonele joase de relief, cu precadere din sud si sud-est, indeosebi dimineata si noaptea, local se va semnala ceata.

La munte, vremea va fi in general inchisa, cu precipitatii pe arii extinse in masivele vestice si nordice si pe spatii mai restranse in rest. Acestea vor fi sub forma de ploaie si lapovita, iar in zonele inalte ninsoare.

Vantul va avea intensificari pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.