Institutul Cantacuzino va produce cel mai probabil de anul viitor vaccin antigripal, dupa ce in acest an va fi realizata o microproductie de teste, a declarat vineri pentru Agerpres managerul institutiei, Adrian Ionel.

Una dintre cladirile Institutului CantacuzinoFoto: Hotnews

"Am zis ca anul acesta sa facem o microproductie de teste care sa ne asigure ca la anul vom scoate exact ceea ce ne trebuie. La aceasta microproductie de anul acesta vom aplica si o metoda noua de distilare, care va elimina foarte multe impuritati, sper sa fie cea mai optima forma de vaccin. Anul viitor speram sa avem - suntem aproape siguri ca vom avea - o productie de vaccin antigripal romaneasca cu calitatile potrivite. Este vorba de vaccinul antigripal. Avem discutii cu ministrul Educatiei, Adrian Curaj, in ceea ce priveste elaborarea strategiei pe termen scurt, mediu si lung privind dezvoltarea celorlalte linii de productie. Avem tot sprijinul ANCSI", a spus managerul.

El a precizat ca in cursul lunii ianuarie vor fi facute angajari in cadrul Institutului.

"Oamenii nu numai ca nu mai pleaca, am inceput sa si angajam. In ianuarie avem o serie de angajari si incercam sa readucem inapoi profesionistii care au plecat din institut. Mai mult decat atat, avem o intelegere cu Institutul Pasteur in vederea specializarii unor oameni de la noi si acordarii de consultanta din partea lor catre noi. Specialistii Institutului Pasteur vor veni acum in ianuarie la noi pentru acest lucru", a aratat Adrian Ionel.

Acesta a sustinut ca primul lucru pe care l-a facut cand a venit in functia de manager a fost sa achite integral toate salariile, sa plateasca toate datoriile catre stat, dar si catre furnizori.

Adrian Ionel a mai spus ca a reusit sa puna capat conflictului intre sindicatele din institutie. "Am facut si pace intre sindicatele din Institut care erau in conflict continuu si am reusit sa stabilizam situatia si din punctul acesta de vedere", a mai aratat Adrian Ionel.