Digi24 a prezentat un fragment din dialogul purtat joidimineata intre pilotul avionului Boeing 737 care a iesit de pe pista la aterizarea pe aeroportul din Cluj-Napoca si turnul de control, imediat dupa producerea incidentului. Din discutie se intelege ca initial operatorul din turnul de control nu intelege ce s-a intamplat, interpretand din informatia transmisa de pilot ca totul s-a desfasurat cum trebuie, dupa care constietizeaza ca sunt probleme si trimite ajutor.

Redam mai jos transcrierea fragmentului de dialog prezentat de Digi24:

"Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am iesit din pista.

Turnul de control: Confirm. Bine ati venit! Continuati spre Delta (n.r. alta pista), catre pozitia de imbarcare.

Pilot: Nu m-ati inteles! Am iesit din pista.

Turnul de control: Sunt turnul, confirm, multumesc!

Pilot: Suntem iesiti din pista, nu s-a intamplat nimic, suntem pe sol. Motoarele inca functioneaza. Ne uitam la situatie si pe urma vom proceda la o evacuare.

Turnul de control: Sunt turnul, confirmam, anuntam imediat solul! O sa vina imediat utilaje pentru asistenta.

Turnul de control: Toate statiile de la sol au fost anuntate, o sa vina pentru asistenta. Daca puteti sa comunicati, ati iesit din pista? Aveti avarii? Sa stiu ce sa comunic la sol.

Pilot: Deci, am iesit din pista, pe partea dreapta. Suntem in proces de oprire a motoarelor. Si din cate vedem, e posibil sa fi atins cu motorul. Confirm, fara victime.

Turnul de control: Am confirmat pe partea dreapta, am sa comunic la sol. Confirm, fara victime, acum o sa vina asistenta. Am considerat pista ocupata, blocata, pana se elibereaza.

Pilot: Asteptam o masina de la dumneavoastra, de la pompieri, sa evalueze situatia de prin afara, pentru ca noi nu vedem tot avionul. Momentan noi suntem bine, nu avem pericol de foc. Daca ii vom evalua pe slide-uri (n.r. topogane) sau vom cobori pasagerii pe scari.

Turnul de control: Am confirmat, am vorbit cu dispecerul, prima masina care a ajuns langa dumneavoastra nu a observat daune ale aeronavei."