A fost deschisa o ancheta penala in cazul incidentului produs joi dimineata la Cluj-Napoca unde un avion al companiei low cost Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista aeroportului, informeaza Digi24.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj au deschis joi un dosar in care se cerceteaza imprejurarile in care un avion apartinand companiei Blue Air a iesit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, la locul evenimentului s-a deplasat un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, precum si politisti de la Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj in vederea efectuarii cercetarii la fata locului si dispunerii masurilor procedurale necesare.

Un avion care efectua o cursa charter de la Bucuresti si transporta peste 100 de pasageri la bord a iesit joi de pe pista Aeroportului International 'Avram Iancu' Cluj in timpul manevrelor de aterizare.

Potrivit reprezentantilor aeroportului, nu exista victime si nimeni nu a fost ranit.

Directorul Aeroportului International 'Avram Iancu' Cluj, David Ciceo, a declarat ca avionul a iesit de pe pista la aterizare.

"Aeronava nu a fost avariata, iar pasagerii au fost debarcati in bune conditii. O comisie speciala de la Autoritatea Aeronautica si de la aeroport va investiga cauzele incidentului", a spus Ciceo.

Avionul efectua o cursa charter de la Bucuresti catre Barcelona, cu escala la Cluj, si avea la bord 116 persoane.