Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, cel care a oficiat impreuna cu un sobor de preoti slujba de Boboteaza in Piata Mare din Sibiu, s-a aratat deranjat de faptul ca si in acest an credinciosii s-au inghesuit, fortand gardurile de protectie, ca sa ia sticlele cu Aghiasma Mare, transmite Agerpres.

IPS Laurentiu StrezaFoto: Agerpres

Mitropolitul si-a terminat slujba cu un apel catre cei 1.500 de credinciosi prezenti la slujba in aer liber: "Nu va inghesuiti! Avem 12.000 de litri de apa sfintita! Nu veti ramane fara!"

Cei cativa jandarmi prezenti in jurul preotilor si butoaielor cu apa sfintita au facut fata cu greu multimii care a dorit sa ia Aghiasma Mare.

Intrebat de jurnalisti de ce credinciosii nu au rabdare, desi li se comunica, in fiecare an, ca este apa sfintita pentru toti, Mitropolitul Ardealului a declarat: "Este o lucrare pe care nu o putem noi stapani. Exista si o ravna, dar mai exista si o graba a noastra. Parca ne grabim prea mult si prea repede. E bine sa avem ravna, pentru ca imparatia cerului, spune Scriptura, se ia cu navala, dar nu chiar asa."

Mitropolitul Laurentiu Streza le-a spus oamenilor sa se linisteasca, astfel ca cele cateva sute de enoriasi din acea parte a pietei si-au asteptat randul, insa ceilalti au ascultat cu greu de indemnurile preotilor, care au facut apel la calm si rabdare, de la microfonul amplasat pe o scena.

"Avem apa sfintita, 12.000 de litri. Dar daca le-am facut o randuiala, vor toti sa ia deodata, dar nu se poate va trebui sa ia fiecare pe rand. Transmitem tuturor un an nou nou binecuvantat, cu mai multa rabdare, cu mai multa smerenie, dar si cu ravna fata de Dumnezeu si fata de aproapele nostru. La multi ani!", a mai spus Mitropolitul Ardealului.