Deputatul PNL de Brasov Mihai Dontu a fost implicat intr-un accident in noaptea de luni spre marti, in urma caruia un om a murit, lovit chiar pe trecerea de pietoni, scrie Digi24. Potrivit sursei citate, politicianul era la volanul masinii si din primele informatii ale politistilor reiese ca la trecerea de pietoni nu ar fi acordat prioritate.

Mihai DontuFoto: Camera Deputatilor

UPDATE Dontu nu a putut fi contactat pentru a comenta cu privire la aceste informatii.

Accidentul a avut loc in jurul orei 22. Deputatul conducea un autoturism din directia Brasov spre Sacele, iar la o trecere de pietoni nu ar fi acordat prioritate unui pieton pe care l-a lovit. Practic, omul a fost luat pe capota, s-a izbit de parbriz si a fost aruncat pe carosabil. Persoana accidentata si-a pierdut viata, precizeaza Digi24.

Potrivit cotidianului local mytex.ro, deputatul conducea un autoturism marca BMW.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar sef Liviu Naghi, a declarat, citat de montitorulexpres.ro, ca soferului i-au fost preluate probe biologice la spital pentru a se stabili daca acesta consumase alcool inainte de a se urca la volan.

Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier Brasov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, adauga cotidianul local, care precizeaza ca Mihai Dontu va fi cercetat pentru ucidere din culpa.

Trecerea de pietoni unde a avut loc accidentul este considerata periculoasa, pentru ca viteza de circulatie in zona este de 70 km/ora, nu exista presemnalizarea trecerii de pietoni, ci doar semnul din dreptul trecerii.

Contactat de Digi24, deputatul nu a dorit sa comenteze.

Reporter: Voiam sa ne confirmati sau nu, daca ati fost aseara implicat intr-un accident de circulatie in Brasov.

Mihai Dontu: Nu fac declaratii momentan.