Judecatoria Sectorului 4 a decis, luni, ca Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, poate fi eliberat conditionat, dupa ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de trei ani si sase luni primita in dosarul transferurilor de jucatori, hotararea nefiind definitiva, informeaza Mediafax.

Mihai StoicaFoto: Hotnews

Instanta a decis ca Mihai Stoica indeplineste conditiile pentru a fi eliberat conditionat, admitand astfel propunerea formulata de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat ca fostul manager al FC Steaua indeplineste fractia de pedeapsa care trebuie executata, a avut un comportament bun in penitenciar si a desfasurat mai multe activitati.

Decizia Judecatoriei Sectorului 4 poate fi contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti, care va decide definitiv daca Mihai Stoica poate pleca din penitenciar.

Fostul manager al FC Steaua a fost prezent,luni, la judecarea propunerii de liberare conditionata, fiind adus din Penitenciarul Jilava.

Cererea a ajuns la instanta in 9 decembrie 2015, dupa ce Comisia de la Penitenciarul Jilava a constatat ca fostul manager general al FC Steaua intruneste conditiile necesare pentru a fi eliberat conditionat.

Mihai Stoica executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat in 2014, alaturi de Stoica, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, si pe Gheorghe Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Intre timp, Jean Padureanu, George Copos, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu au fost eliberati conditionat.