Cea mai scazuta temperatura a acestei ierni in judetul Harghita s-a inregistrat duminica dimineata la statia meteo Bucin - minus 21 de grade Celsius, anunta Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Ovidiu Campean, in tot judetul Harghita a fost ger, la Miercurea Ciuc, Toplita si Joseni inregistrandu-se minus 20 de grade Celsius.

Valoarea de minus 20 de grade Celsius, consemnata la cele trei statii meteo harghitene, este cea mai scazuta din tara, din zonele locuite.

In Harghita, cea mai ridicata temperatura a fost la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au aratat minus 16,2 grade Celsius.

La statia meteo Bucin, acolo unde s-a inregistrat cea mai mica scazuta temperatura din judet, stratul de zapada este de 35 centimetri.

Meteorologul Ovidiu Campean a precizat ca toata noaptea fost ger in Harghita, iar tendinta se va mentine si in cursul zilei de duminica, atunci cand temperaturile se vor situa in jurul valorii de minus 10 grade Celsius, urmand ca in cursul noptii sa coboare din nou pana la minus 20 de grade Celsius. Incepand de luni, vremea se va incalzi si vor aparea ninsori slabe.

Gerul de sambata noaptea nu a pus probleme deosebite harghitenilor, la Serviciul Judetean de Ambulanta nefiind inregistrate cazuri de hipotermie sau degeraturi.

Minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita s-a inregistrat la Miercurea Ciuc in anul 1985, cand termometrele au aratat minus 38,4 grade Celsius.