Restaurantul hotelului Parc din Sibiu, unde 43 de turisti au facut toxiinfectie alimentara in noaptea de Revelion si au avut nevoie de ingrijiri medicale, a fost inchis temporar, iar administratorii au fost amendati cu 4.000 de lei, anunta un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, citat de Mediafax.

"Agentul economic a primit din partea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu ordonanta de suspendare temporara a activitatii si i s-a aplicat o amenda contraventionala in cuantumul sumei de 4.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igiena alimentara", se arata in comunicatul citat.

Sursa citata precizeaza ca "reprezentantii institutiilor abilitate pentru verificarea imprejurarilor in care s-a produs imbolnavirea au prelevat probe alimentare din materiile prime utilizate si din mancarea gatita, care urmeaza sa fie comunicate dupa finalizarea buletinelor de analiza".

Reprezentantii ISU Sibiu mai spun ca alte trei persoane dintre cele 30 carora li s-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, dar au refuzat transportul la spital, au ajuns in cele din urma la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu dupa ce starea li s-a agravat.

Autoritatile nu au stabilit inca de la ce s-au imbolnavit turistii, majoritatea din Bucuresti, dar, din cele relatate de acestia, se pare ca nu este vorba despre ceea ce au consumat la masa de Revelion, ci de la produsele servite in data de 31 decembrie la masa de pranz.

In urma controlului, s-au gasit si alte nereguli la agentul economic respectiv, printre care si faptul ca 8 dintre persoanele gasite la lucru in blocul alimentar nu aveau carnetele de sanatate obligatorii.

De asemenea, se pare ca ouale gasite in bucatarie erau expirate.

In noaptea de Revelion, 43 de persoane cazate la Hotelul Parc din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfectii alimentare si au avut nevoie de ingrijirile medicilor, 13 dintre acestea, intre care doi copii, fiind transportate la spitale din oras. 30 de persoane au primit ingrijiri medicale la fata locului, dar au refuzat transportul la spital.