Peste 40 de turisti cazati la un hotel din municipiul Sibiu au acuzat, in noaptea de Revelion, simptome ale unei toxiinfectii alimentare si au avut nevoie de ingrijiri medicale, 13 dintre acestia,printre care si doi copii, fiind transportati la spitale din oras, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Bianca Sabau, a declarat corespondentului ca, in total, 43 de persoane de la o unitate hoteliera din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfectii alimentare, dupa ce, initial, zece persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor.

"In total, au fost preluate de la fata locului 13 persoane, doi copii si 11 adulti, cu dureri abdominale si varsaturi. Victimele au fost transportate la Spitalul de Pediatrie si Spitalul Judetean Sibiu", a declarat Bianca Sabau.

Aceasta a precizat ca alte 30 de persoane au primit ingrijiri medicale la fata locului, dar au refuzat transportul la spital.

Deocamdata, nu se cunoaste cauza producerii infectiei, dar autoritatile din Sibiu au declansat o ancheta si vor stabili ce s-a intamplat, urmand sa aplice sanctiunile care se impun.