Republicanul George Pataki abandoneaza cursa pentru Casa Alba Fostul guvernator al New York-ului, George Pataki a anuntat marti seara apropiatilor sai ca are intentia de a parasi cursa pentru nominalizarea republicanului pentru Casa Alba, unde el figura in coada plutonului, scrie presa americana.

Mai multi apropiati ai sai au declarat presei din SUA ca Pataki le-a spus ca vrea sa renunte. Daca intentia sa se confirma, vor ramane 12 candidati care vor lupta pentru nominalizarea din partea republicanilor.

Curba votului pentru George Pataki nu a trecut de 0% doar in ocazii rare de cand a intrat in campanie, suferind in fata abundentei de candidati intr-o cursa dominata de miliardarul Donald Trump. Guvernator al New York-ului in timpul atacurilor din 11 septembrie, George Pataki, in varsta de 70 de ani, este un republican moderat.

"Donald Trump nu s-a calificat pentru a fi presedinte al Statelor Unite", a spus el, in septembrie.

Pataki este al cincilea candidat care abandoneaza cursa dupa Rick Perry, Scott Walker, Bobby Jindal si Lindsey Graham. Alegerile primare vor incepe la 1 februarie in statul Iowa (centrul SUA). In fruntea sondajelor, republicanii ii plaseaza pe miliardarul Donald Trump si senatorii Ted Cruz (Texas) si Marco Rubio (Florida).