UPDATE Presedintele "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, urmarit penal pentru ca ar fi instigat la confectionarea de dispozitive explozive in Secuime

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 29 decembrie 2015, 17:08 Actualitate | Esenţial


Steaguri HVIM
Foto: Captura Vimeo.com
Procurorii DIICOT au efectuat, marti, perchezitii la locuinta din Targu Secuiesc a lui Szocs Zoltan, presedintele "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, transmite Mediafax. Szocs este urmarit penal dupa ce i-ar fi instigat pe membrii organizatiei sa confectioneze dispozitive explozive, unul dintre acestea urmand sa fie detonat in judetul Covasna, de Ziua Nationala a Romaniei.

UPDATE20.30 - DIICOT: Szocs Zoltan ar fi instigat membrii organizatiei la confectionarea de dispozitive explozive


Presedintele "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania, Szocs Zoltan, este urmarit penal dupa ce i-ar fi instigat pe membrii organizatiei sa confectioneze dispozitive explozive, unul dintre acestea urmand sa fie detonat in judetul Covasna, de Ziua Nationala a Romaniei, arata DIICOT.

Potrivit unui comunicat transmis, marti seara, de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus, in 22 decembrie 2015, extinderea cercetarilor, inceperea si continuarea urmaririi penale fata de suspectul S. Z. pentru instigare la savarsirea de actiuni impotriva ordinii constitutionale, prev.de art.47 Cod penal cu referire la art. 397 alin. 2 Cod penal, si instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive prev. de art. 47 Cod penal cu referire la art. 346 alin. 3 Cod penal savarsita in conditiile art.32 alin.1 lit."o" din Legea nr.535/2004 - privind prevenirea si combaterea terorismului.

In acest caz, "exista suspiciunea rezonabila ca, in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" - HVIM le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului "Tinut Secuiesc", ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea "Ungariei Mari", in calitate de presedinte al HVIM Transilvania, la data de 10.10.2015, in cadrul unei sedinte la care au participat membrii structurilor locale ale extensiilor in Romania ale HVIM, suspectul S. Z. i-a instigat pe membrii celulei Targu Secuiesc a HVIM Transilvania sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa-l detoneze in public, pe raza judetului Covasna, in timpul manifestatiilor prilejuite de sarbatorirea de catre cetatenii romani a Zilei Nationale de 1 Decembrie, inculpatul Beke Istvan Attila, membru marcant al respectivei formatiuni nationalist-extremiste, concluzionand: "Facem"".

Sursa citata arata ca, fiind un promotor al sloganului "Tinutul Secuiesc nu e Romania!" si convins fiind ca, pentru atingerea obiectivelor autonomist-separatiste promovate in Transilvania de membrii gruparii "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" - HVIM, "trebuie sa se paseasca pe drumul faptelor, totul trebuie cucerit fizic, fara sange nu se poate", in calitatea detinuta de presedinte al HVIM Transilvania, in 10 octombrie 2015, Szocs Zoltan le-a trasat membrilor celulei Targu Secuiesc a HVIM sarcina de a monta dispozitive explozive improvizate.

In 13 octombrie, el a parasit Romania, revenind in tara in 20 decembrie 2015.

"Ulterior acestui moment, suspectul S. Z. a efectuat demersuri de contactare a membrilor familiei inculpatului Beke Istvan Attila si a celorlalti participanti la sedinta din data de 10.10.2015 in vederea adoptarii unei pozitii publice unitare cu privire la evenimentele ce au precedat momentul arestarii inculpatului Beke Istvan Attila", arata DIICOT.

Conform sursei citate, marti procurorii DIICOT - Structura Centrala au facut patru perchezitii la domiciliul si resedintele lui Szocs, acesta urmand sa fie dus in vederea audierii la sediul DIICOT - Structura Centrala.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, Szocs Zoltan a fost ridicat de anchetatori de la locuinta primarului comunei Bretcu, judetul Covasna, fiica acestuia fiind concubina sefului "Miscarii de Tineret 64 de Comitate".

Actiunea a fost desfasurata impreuna cu ofiterii de politie judiciara de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, iar sprijinul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Informatii si Protectie Interna.

*****

Potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a organizatiei "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania (HVIM), la locuinta presedintelui organizatiei, Szocs Zoltan, au loc perchezitii. Acesta urmeaza sa fie dus la Bucuresti pentru audieri.

"Dreptatea e de partea noastra in continuare, pot sa incerce orice! Coloana vertebrala a secuiului nu poate fi rupta!", sustin reprezentantii organizatiei.

Conform sursei citate, actiunea are loc la Targu Secuiesc, in timp ce Szocs Zoltan se afla la logodnica sa, intr-un sat, de unde a fost luat de anchetatori si dus la locuinta sa, pentru perchezitii.

Aceeasi sursa mentioneaza ca din locuinta lui Szocs au fost ridicate carti scrise de Wass Albert (n.r. - controversat scriitor maghiar, condamnat pentru crime de razboi) si simboluri nationale maghiare si ca el va fi dus la Bucuresti. Reprezentantii organizatiei sustin ca avocatului acestuia nu i s-a permis sa participe la audieri, dar in cele din urma, anchetatorii au acceptat prezenta aparatorului.

De asemenea, perchezitii au loc si la locuinta bunicii lui Szocs.

_________

Amintim ca, pe 1 decembrie, cetateanul roman de etnie maghiara Beke Istvan Attila, in varsta de 40 de ani, a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Bucuresti, la cererea procurorilor DIICOT, care il acuza de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) care a decis arestarea lui Beke Istvan isi motiva decizia din 1 decembrie prin aceea ca "infractiunile de natura celor pentru care exista probe in speta afecteaza viata pasnica si siguranta cetatenilor, creand un puternic impact psihologic asupra acestora, mai ales in actualul context european, marcat nu de mult timp de tragicele atentate teroriste de la Paris, Franta".

Magistratul mai nota ca gradul de pericol social deosebit de ridicat al infractiunilor pentru care este cercetat inculpatul rezulta nu numai din limitele de pedeapsa stabilite de legiuitor (10 - 20 de ani inchisoare, reduse la jumatate ca urmare a retinerii tentativei).

"Urmeaza a se avea in vedere gravitatea deosebita a faptelor pentru care este cercetat inculpatul, prin prisma modului si circumstantelor de savarsire a pretinselor infractiuni, procurandu-se mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat ce urma sa fie detonat in public, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie pentru a se crea o stare de panica in randul populatiei, urmarindu-se realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista Miscarea de Tineret 64 de Comitate HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania, in scopul realizarii dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat intr-o anumita zona a Romaniei, precum si complexitatea planului infractional, urmarea produsa si contributia mai multor persoane la savarsirea faptelor de natura a inlesni atingerea scopului activitatii infractionale", se mai arata in documentul citat.

Curtea mai arata ca, raportat la varsta lui Beke si gradul de instructie, acesta "ar fi trebuit sa constientizeze urmarile unui comportament antisocial de o gravitate deosebita, prin adoptarea unei conduite corespunzatoare, de conformare si respect al normelor legale".

Procurorii DIICOT l-au retinut, pe 1 decembrie, la ora 4.00, pe Beke Istvan Attila, iar in aceeasi zi au solicitat instantei arestarea preventiva a acestuia. Potrivit anchetatorilor, Beke, membru marcant al extensiei in Romania a structurii nationalist-extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmarea sa il detoneze in public, la Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Anchetatorii au gasit la perchezitiile facute in imobilul folosit de Beke Istvan Attila sute de materii explozive, dispozive electronice care permiteau actionarea de la distanta, doua dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, dar si un poligon de tragere, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT au facut, in noaptea dinaintea zilei de 1 Decembrie, mai multe perchezitii care au inceput ca un control de verificare pe articole pirotehnice, pentru a preveni incidente ce s-ar fi putut produce la manifestarile organizate de Ziua Nationala a Romaniei.

Anchetatorii ii monitorizau insa din octombrie pe Beke Istvan Attila si pe alte persoane acuzate ca i-ar fi complici.

Procurorii au aratat, in referatul cu propunerea de arestare, ca in 10 octombrie, in judetul Covasna, a avut loc o intalnire a mai multor membri HVIM, la care s-a propus amplasarea si detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat pe timpul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie 2015 la Targu Secuiesc, cel care a facut propunerea spunand ca are o cutie de petarde acasa ce poate fi folosita in acest sens.

In timpul intalnirii s-ar fi convenit ca dispozitivul sa fie realizat de Beke Istvan, care se pricepe la electronica, iar apoi acesta sa il amplaseze intr-un cos de gunoi din centrul municipiului Targu Secuiesc, aproape de traseul de deplasare al paradei militare.

Beke Istvan a declarat in fata procurorilor DIICOT ca discutiile interceptate de SRI in care se planuia confectionarea unui dispozitiv exploziv improvizat si detonarea in public, la manifestarile de Ziua Nationala organizate la Targu Secuiesc, sunt "prostii" si ca nu intentiona sa faca asa ceva, potrivit referatului.

"Miscarea de Tineret 64 de Comitate" (Hatvannegy Varmegye Ifjusagi Mozgalom - HVIM) este o grupare ungara de extrema-dreapta care militeaza pentru unificarea comunitatilor maghiare din afara Ungariei si pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizatiei radicale se refera la Ungaria Mare, care avea 64 de districte.

Pe teritoriul Romaniei activeaza HVIM Transilvania, entitate care, prin structura ideologica si modelul actional respecta tiparul miscarii ungare, presedinte fiind din anul 2014 Szocs Zoltan. In prezent, HVIM activeaza in Romania pe raza judetelor Cluj, Covasna, Harghita si Mures.

Gruparea a respins, pe 1 decembrie, acuzatiile anchetatorilor romani conform carora Beke Istvan ar fi incercat sa detoneze o bomba la Targu Secuiesc, pe parcursul manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei.


Citeste mai multe despre   


9192 vizualizari

 • +14 (22 voturi)    
  in sfarsit! (Marţi, 29 decembrie 2015, 17:38)

  lili [anonim]

  Deci, pana acum Miscarea astora era LEGALA, pe teritoriul Romaniei?!?!
  Trambitand cat ii tinea gura impotriva statului roman?!
  NU cred ca SUA ar fi permis asa ceva!
  Si nici o alta tara din lumea asta!
  In Slovacia maghiarii sunt 10% din populatie si nu misca!
  In Romania sunt 6% si sunt stat in stat!
  Cam tarziu, maine deja la Washington si Brussels Laszlo Tokes si ai lui vor denunta "atacurile" autoritatilor romane la adresa maghiarilor din Romania, "oprimati" si "fara drepturi", saracii!

  "Un scurt interviu, realizat cu liderul Mișcării Tinerilor din cele 64 Comitate ale Ungariei- Toroczkai László

  1. Descrieți vă rog ce înțelegeți voi prin cuvîntul Ungaria Mare?

  Baștina noastră semnifică tot Bazinul Carpatic unguresc. Majoritatea figurilor noastre istorice, poeți, scriitori, etc., sunt originari din-afara graniților actuale ale Ungariei. O mulțime a teritoriilor noastre istorice, sunt dincolo de frontiera actuală a țării noastre. Deamenea numeroși strămoși ,provin dincolo de frontiera ungurească de astăzi. Spre exemplu bunelul meu s-a născut în Voievodina (astăzi în Serbia), bunica mea este născută în Felvidek (astăzi- Slovakia). Așa deci, noi nu putem interpreta baștina noastră, limitîndu-ne doar la a frontierile actuale ale Ungariei.

  2. Ce puteți să ne spuneți despre organizația HVIM? Spre exemplu, cînd și de către cine a fost fondată?

  Eu am fondat această mișcare de tineret în 2001 (oficial), însă am activat pentru ea cu mult timp în urmă.

  3. Care sunt obiectivele majore a organizației și ce activități importante a-ți realizat?

  Scopul major este de a salva națiunea Maghiară. Noi am luptat pentru dreptul ungurilor în tot bazinul Carpatic. Noi am creat o nouă subcultură națională, prin trupe musicale, festivale, insuflarea culturii tradiționale concetățenilor.
  Deasemenea am creat o alternativă mediatică ce se contrapune cu principalele media holdinguri."

  http://www.istoria-romanilor.com/liderul-miscarii-tinerilor-din-cele-64-comitate-ale-ungariei-toroczkai
  • +5 (9 voturi)    
   legalitatea si sustinerea.... (Miercuri, 30 decembrie 2015, 0:13)

   boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui lili

   ar fi interesant de stiut de ce Romania nu protesteaza la faptul ca Parlamentul Ungariei arboreaza steagul Tinutului Secuiesc ;)
  • +4 (6 voturi)    
   Cetatenia dubla, DA sau NU ? (Miercuri, 30 decembrie 2015, 5:39)

   dumitru [anonim] i-a raspuns lui lili

   Mai mult sau mai putin legat de articol, as dori sa va atrag atentia ca in zona de Vest a Romaniei multi cetateni romani si-au obtinut si a doua cetatenie, cea maghiara. Cea mai mare parte dintre ei sunt de origine maghiara, insa sunt si destui care nu au nici o legatura, au facut aceasta doar din motive economice, respectiv accesul mai usor in SUA, Canada, etc.
   Ungaria permite acest lucru, are tot interesul sa o faca pentru a-si mari populatia, nici macar nu conteaza ca cei care candideaza pentru obtinerea cetateniei NU vorbesc limba maghiara! Este suficient ca bunicii sa fi avut domiciliul in zona aflata in secolul trecut sub autoritatea maghiara!

   Cred ca ar trebui pus in dezbatere aspectul posibilitatii de a avea sau nu dubla cetatenie si implicatiile acestui fapt asupra interesului national al Romanie.

   Nu credeti?
   • 0 (2 voturi)    
    Romania are aceeasi politica cu Ungaria! (Miercuri, 30 decembrie 2015, 10:56)

    lili [anonim] i-a raspuns lui dumitru

    Si Romania permite dubla cetatenie cu toate drepturile aferente pentru cetatenii din Republica Moldova!
    Ce sa mai punem in discutie, exact pe asta mizeaza liderii UDMR, toti cu dubla cetatenie si cu functii inalte in statul roman!
 • +17 (23 voturi)    
  Slovacia....si revizionismul maghiar... (Marţi, 29 decembrie 2015, 17:41)

  lili [anonim]

  'Slovacia – o ţară europeană demnă
  Maniera intransigentă, corectă şi europeană în care Slovacia a rezolvat problema neorevizionismului maghiar intern – care ameninţă siguranţa sa naţională – mi-a generat un sentiment de admiraţie totală şi de respect sincer faţă de această ţară. Slovacia dovedeşte Europei şi lumii întregi că, deşi este un stat mic ca teritoriu şi populaţie, posedă o splendidă calitate, specifică numai statelor puternic consolidate ca democraţii, anume aceea a unei impresionante demnităţi naţionale şi prin aceasta că este un stat mare.
  Un exemplu elocvent în acest sens l-a reprezentat refuzul autorităţilor slovace de a permite, în august 2009, intrarea în ţară a preşedintelui Ungariei, Laszlo Solyom, cu intenţia de a inaugura o statuie a „Sf.Stefan”, în localitatea Komarno, cu concentraţie de etnici maghiari. Refuzul Slovaciei a avut o motivare inatacabilă anume că vizita preconizată coincidea cu împlinirea a 41 de ani de la invazia trupelor Tratatului de la Varşovia, între care şi cele ale Ungariei, în Cehoslovacia. Întrucât nu s-a ţinut seama de anunţul făcut pe canale diplomatice că „vizita nu este binevenită”, Laszlo Solyom a fost oprit la graniţa statului slovac fiind nevoit să facă cale întoarsă; a fost declarat „persona non grata
  Slovacia a făcut faţă cu succes intenţiei Ungariei de a acorda cetăţenia ungară etnicilor minoritari maghiari de pe teritoriul naţional slovac prin adoptarea de către parlamentul ungar a unei legi în acest sens (mai 2010). Reacţia a fost una la fel de fermă, neezitantă şi perfect legală prin adoptarea legii care prevede că se interzice dubla cetăţenie iar etnicii maghiari care deţin cetăţenia ungară nu pot ocupa funcţii publice în Slovacia. Atitudinea statului slovac, în acest caz, a fost una logică fiind arhicunoscut faptul, probat nu de puţine ori de-a lungul istoriei, că loialitatea nu poate fi împărţită, ea poate fi doar una şi faţă de o singură ţară. "

  http://foaienationala.ro/slovacia-ar-european-demn-care
 • +15 (23 voturi)    
  Slovacia.... (Marţi, 29 decembrie 2015, 17:47)

  lili [anonim]

  "Deosebit de consecvent în planul contracarării acţiunilor neorevizioniste, extremiste, revanşarde şi de amestec în problemele sale interne, iniţiate în prezent de Ungaria, statul slovac a interzis desfăşurarea pe teritoriul său, la Komarno, în ziua de 27 iunie 2012, a şedinţei unei comisii a Parlamentului Ungariei. Şi în acest caz, ca şi în altele, Ungaria fidelă „principiului” care guvernează politica sa externă în raport cu ţările pe teritoriul cărora există etnici minoritari maghiari, respectiv amestecul în treburile interne ale acestor state, a intenţionat organizarea şedinţei menţionate fără a consulta, în prealabil, autorităţile slovace.
  În acest context, mai amintim de fatul că trupa rock Karpatia(in Secuime canta frecvent!!), din Ungaria, este interzisă pe teritoriul Slovaciei datorită mesajelor extremiste, şovine, xenofobe, rasiste şi de susţinere a refacerii aşa zisei Ungarii Mari cuprinse în repertoriul ei.
  O menţiune se impune, anume că măsurile aplicate de Slovacia, la care am făcut referire, nu au fost criticate de ţările membre ale UE, ele nefiind considerate nici nelegale, nici antidemocrate, nici antieuropene, nici antimaghiare!
  Toate situaţiile din Slovacia, enumerate mai sus, s-au petrecut copie la indigo în România.
  Trebuie spus, însă, că în timp ce Slovacia a rezolvat, ferm, logic, fără ezitare, în favoarea sa această situaţie, România, datorită atitudinii de espectativă şi ezitante a autorităţilor statului, a fost umilită şi sfidată de Ungaria!
  Din această perspectivă, comparativ, vorbim de un stat slovac puternic apărat printr-o demnitate naţională impresionantă şi de un stat român vulnerabil în care această calitate esenţială pare să nu mai existe.
  Autorităţile din România, nu au considerat până în prezent necesar să găsească şi să aplice soluţii la aceaşi problemă."

  http://foaienationala.ro/slovacia-ar-european-demn-care-trebuie-respectat-de-noi-romnii.html

  http://www.ziare.com/international/stiri-externe/slovacia-acuza-garda-magh
  • +11 (19 voturi)    
   FELICITARI.....d-na.LILI (Marţi, 29 decembrie 2015, 23:06)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui lili

   PT. MANIERA PERFECTA CU CARE ATI ABORDAT ACEASTA PROBLEMA , IN CONTRA PONDERE CU MICIMEA CARACTERELOR POLITICIENILOR ROMANI, care pt. cateva voturi in parlament (ma refer la udmr ), au acceptat numeroase umiliri din partea dusmanilor tarii.
  • +13 (17 voturi)    
   in urma cu multi ani discutam cu un slovac (Miercuri, 30 decembrie 2015, 0:20)

   mnicku [anonim] i-a raspuns lui lili

   virstnic si am ramas impresionat de istoria lor .
   A crezut ca sint ungur si dupa ce i-am aratat pasaportul mi-a spus ca nu va uita niciodata faptul ca Romania a oferit adapost , mancare ..etc atit lui cit si altor refugiati din timpul invaziei trupelor rusesti.

   Slovacii au fost decimati cu ura ca si popor de catre armatele nobililor maghiari de nenumarate ori de-a lungul secolelor. Tot timpul le-au fost omoriti mai ales copiii .
   Slovacii nu si-au uitat istoria si ei nu vor permite sa se intimple din nou atrocitatile din trecut . Cu-i nu-i convine viata in Slovacia e liber sa plece in ungaria . Figurile artistice ale ungariei nu-i impresioneaza .
   Cea ce are minoritatea maghiara in RO in Slovacia sint privilegii de neimaginat .
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru Lili (Miercuri, 30 decembrie 2015, 11:12)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Multumesc pentru informatiile deosebit de utile. As dori sa stiu daca in Slovacia exista un partid infiintat pe criterii etnice de unguri. Sau sunt partide infiintate doar pe criterii doctrinare, cum este firesc?
   • 0 (0 voturi)    
    maghiarii au si in Slovacia 2 partide etnice... (Miercuri, 30 decembrie 2015, 11:59)

    lili [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

    Vedeti mai jos.

    https://maghiaromania.wordpress.com/2010/07/29/partid-romano-maghiar-most-hid/
 • +13 (21 voturi)    
  Potential terorist maghiar (Marţi, 29 decembrie 2015, 18:38)

  Uniunea Popoarelor Europene [anonim]

  Maghiarofonii din Romania, fie ca isi spun "unguri", fie "maghiari", fie "ceangai", fie "secui" si mai rar "huni", sunt cetateni ai acestui tari, au drepturi dar si obligatii fata de statul national construit de etnia romaneasca.

  Romania asigura unul dintre cele mai privilegiate regimuri de protectie a minoritatilor din Europa, in majoritatea statelor UE nu se permite accesul "de drept" al minoritatilor etnice in Parlament, iar o parte din statele UE (Franta, Grecia, Bulgaria, etc.) nici macar nu recunosc notiunea de "minoritate etnica".

  Cei care se considera etnici "maghiari" in Romania au la dispozitie zeci de parlamentari ai lor, au scoli si clase cu predare in limba materna, au ziare, radio si programe tv in limba lor, isi aleg propriile autoritati politice la nivel local (consilieri si primari), au dreptul la traducatori in sistemul judecatoresc, iar la nivel national se sarbatoreste chiar si "Ziua limbii maghiare" (lege promulgata chiar in noiembrie 2015).

  As vrea sa vad, prin lege, Ziua limbii romane in Ungaria sau loc de deputat pt un etnic roman in parlamentul Ungariei. Dar nu e cazul, pentru ca Ungaria e un prost exemplu in ce priveste protectia minoritatilor, acolo se vorbeste de "etnobusiness"!

  Cei care incita la incalcarea legilor statului roman si a Constitutiei, la distrugerea statului national al etnie romanesti prin asa zisa "autonomie" sau "federalizare", trebuie combatuti prin toate mijloacele legale.

  Un mijloc legal deja aplicat in alte state europene din UE, retragerea cetateniei, ar trebui luat in considerare si la noi pentru toti binationalii, inclusiv nascuti in Romania, care incita sau actioneaza impotriva statului roman.

  Daca organizatia extremista maghiara 64 comitate este autorizata, atunci trebuie revizuita legislatia care ii permite asa ceva. Altfel maine ne trezim ca autorizam si Statul Islamic sau alti teroristi potentiali.

  Separatismul maghiar e periculos pt ambele tari, incita la violenta intre romani si unguri.
  • -2 (2 voturi)    
   masura dubla si minciuna (Miercuri, 30 decembrie 2015, 9:02)

   eucomentez [utilizator] i-a raspuns lui Uniunea Popoarelor Europene

   Judetele, orasele, comunele sunt entitati cu autonomie teritoriala si administrativa. A declara autonomia un pericol national e o prostie, alternativa e unul singur: statul super-centralizat al comunistilor unde absolut toate deciziile au fost luate in capitala.

   Federalismul nu a fost niciodata un subiect de discutie in anii de dupa revolutie, insa unirea romaniei cu moldova da.

   Noua dreapta are o activitate intensa in harghita, covasna, mures si celelalte judete locuite de minoritati unde ei organizeaza activitati de intimidare a populatiei minoritare an de an si instiga la ura impotriva lor, inclusiv anul acesta au fost prezenti la Targu Secuiesc de 1 decembrie si au urlat pe strazile orasului 'afara cu ungurii din tara'.
 • -11 (21 voturi)    
  Continua circul? (Marţi, 29 decembrie 2015, 19:14)

  Panem et circensis [anonim]

  ...o formatiune extremista nu are ce cauta intr-o societate democratica. Desfiintarea lor este o necesitate. dar vad ca doar formatiunile maghiare au fost luate in vizir. "Noua dreapta" este ocolita de DIICOT? Daca nu cunosc adresa, il pot gasi cu usurinta la Impressum al Website-ilui "noua dreapta". Ar fi bine sa fie luati si acestea in vizir, altfel populatia va crede ca unii de la DIICOT ar fi simpatizanti cu activitatea acestora.
 • +18 (18 voturi)    
  Interzicerea legala a organizatiei teroriste... (Marţi, 29 decembrie 2015, 19:25)

  cartofil [utilizator]

  Banuiesc ca exista legi in RO care pot interzice aceasta organizatie terorista. Cand Europa, in ansamblu se afla in prag de razboi cu lumea islamica, cred ca orice gest terorist trebuie pedepsit exemplar. Iar pe acesti 64 de comitate - chiar si ungurii lor i-au interzis- noi ii mangaiem pe crestet.
 • -11 (19 voturi)    
  hmm, cineva incearca... (Marţi, 29 decembrie 2015, 19:27)

  ilie de la scularie [anonim]

  Toate aceste actiuni, parca fortzate, nu duc decit la popularizare si simpatizare a acestei miscari si implicit de aderare a mai multor maghiari.
  Eu personal nu cred nici ca Beke ala intentiona sa faca ceva, de altfel cum si printre cititorii hotnews cand comenteaza cineva ca vrea sa le taie nu stiu ce la unguri, ar trebui arestat ca drept terorist ca intentioneaza ca intr-adevar asta o sa faca?
 • -9 (21 voturi)    
  Pana acuma ce-au facut ? (Marţi, 29 decembrie 2015, 21:15)

  mary [anonim]

  domnii de la DIICOT ?

  Tota luna decembrie au stat si au vegheat si acum in ajun de Anul Nou s-au gandit sa o faca lata, sa faca perchezitii ca sa le stea astora caltabosul in gat.

  Si nu oricum. Cea mai mare lovitura va fi la bunica lui Szocs.

  Poate sa-i gaseasca asteia ceva, o gasca pe varza, un caltabos pe sub fuste, o sticla de tuica de prune etc.

  Domnilor de la DIICOT, ori sunteti tembeli, ori sunteti tembeli, acum v-ati gasit sa faceti perchezitii ?

  Vreti sa ridicati ungurii in cap de sarbatori ?

  Mi se pare neromanesc gestul lor.
  Domnilor, mai si ganditi, chiar si de trei ori, inainte de a face ceva.
  • 0 (0 voturi)    
   "fara sange nu se poate" spunea Szocs Zoltan (Miercuri, 30 decembrie 2015, 11:04)

   lili [anonim] i-a raspuns lui mary

   "Potrivit interceptărilor, 20 de dispozitive explozive ar fi trebuit să fie montate în timpul defilării, iar acestea urmau să fie declanşate simultan, „să producă mult fum” şi să provoace panică.
   „Vă închipuiți, tocmai când defilează......trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan....ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună.....parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul….toată lumea ar vorbi de noi Să se atragă atenția asupra Tg.Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă…..”, potrivit interceptărilor.

   "Totul trebuie să pornească la statuie, acolo să se capteze semnalul pentru toate, de acolo să pornească totul, acolo să fie primul contact, când se conectează cu antena….acolo unde se duc ei ar trebui să facem……ori la Sfântu, ori în Ciuc…...trebuie să facem o încercare……nu mănânci <pizza> (termen codificat pentru D.E.I. – dispozitiv exploziv improvizat n.n) cu poftă, doar o guști, vezi cum e…mai ales dacă ai rețeta care trebuie pentru <pizza>.…înainte să mușcați o bucată mare trebuie să vedeți cum se poate mușca o felie….”.

   La discuţiile care au avut loc în 10 octombrie, atunci când s-a pus la cale atentatul, Szocs Zoltan le cerea membrilor grupării să nu fie în ţară, pentru a nu fi găsiţi de autorităţi: „în ziua respectivă.…să fiți plecați undeva”.

   De altfel, chiar şi el a fost plecat din România din 13 octombrie până în 20 decembrie.

   Potrivit DIICOT, Szocs Zoltan este acuzat de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale şi instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.
   Promotor al sloganului ”Ținutul Secuiesc nu e România !” și convins fiind că, pentru atingerea obiectivelor autonomist-separatiste promovate în Transilvania de membrii grupării Mișcarea de Tineret 64 de Comitate – HVIM, ”trebuie să se pășească pe drumul faptelor, totul trebuie cucerit fizic, fără sânge nu se poate”.
   http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justiti
 • +15 (19 voturi)    
  Trianon (Marţi, 29 decembrie 2015, 22:41)

  tddrg [utilizator]

  Cred ca trebuie modificat sloganul ala al lor in "Tinutul secuiesc nu e IN Romania". Sa plece sa-si caute tinutul pe unde or vrea si sa ne lase in pace cu comitatele lor. Trianonul este baza Europei moderne. Daca nu le place, sunt liberi sa plece de unde au venit, prin stepele Asiei de la poalele muntilor Altai.
  • +1 (1 vot)    
   corect (Miercuri, 30 decembrie 2015, 14:33)

   arex [anonim] i-a raspuns lui tddrg

   pai da ,ca si limba maghiara nu este o limba indo-europeana , este fino-ugrica , nu are nimic in comun cu vreo limba europeana , e mai apropiata de limba turca decat de vreo limba a europenilor care au fost aici de mii de ani
 • +15 (21 voturi)    
  Precizari . (Marţi, 29 decembrie 2015, 23:01)

  Marx [anonim]

  Spunea un secui ca nu poate fi rupta coloana vertebrala a vreunuia dintrei ei . Pai , nici nu vrem asa ceva , omule . Noi romanii , vrem sa fiti loiali tarii unde ati ajuns impinsi de vremuri si sa traim in buna pace . Cum vedem ca asa ceva voi nu acceptati , ne ramane un singur lucru : sa va aratam drumul spre tinuturile voastre natale . Adica , valea !
 • -1 (3 voturi)    
  daca (Miercuri, 30 decembrie 2015, 1:10)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  aveam si noi un presedinte adevarat, nu un pudel al lui merkel si protector al GIO, sint convins ca se putea ajunge cu orban la o intelegere buna pentru ambele tari. Dar asa, cine sa discute cu orban, cine il baga pe parvenitul ciolanis in seama, nimeni, poate mialake, ca n-are de ales.
 • -2 (2 voturi)    
  acuzatii false cu prejudiciu imens adus tarii (Miercuri, 30 decembrie 2015, 8:52)

  eucomentez [utilizator]

  HVIM nu are nici o actiune violenta de la existenta lui si refuza violenta prin comunicatele sale. Iar bomba atat de mediatizata nu exista, s-au gasit doar niste petarde de revelion si niste artificii de tort respectiv echipamente de airsoft la primul caz de 'terorism' din secuime.

  Stirile si acuzatiile false a presei si a autoritatilor aduc un prejudiciu IMENS judetelor harghita, covasna si mures dar comunitatilor minoritare din romania care va duce la saracirea zonei si la izolarea acestora, la cresterea neincrederii fata de autoritatile statului.

  Toata campania asta falsa pare sa fie doar praf in ochi pentru populatie pentru a ascunde faptul ca lupta contra coruptiei s-a incheiat, nu mai sunt politicieni corupti arestati, nu se investigheaza crimele mineriadelor, dar a aparut fenomenul de 'terorism cu artificii de revelion', puternic mediatizat si promovat in deosebi de politicienii PSD si mass-media controlata de ei.
  • +1 (1 vot)    
   Liber la plecare.. (Miercuri, 30 decembrie 2015, 15:50)

   Gen.Mardarescu-04.08.1919 [anonim] i-a raspuns lui eucomentez

   Draga securist secui,stiu ca stii ca Romania si judetele ei se scriu cu litera "mare".
   Asa cum se scriu si, de exemplu,"Batalioane/Regimente Romane".
   Cei care i-au facut praf in 1917-1919,pe unguri.
   Unguri care i-au asasinat pe secuii alias strabuni vostri.
   Uitati cam repede pana si istoria voastra...
   Deci,vedeti ca sunt cateva puncte de frontiera deschise non-stop...
 • -3 (3 voturi)    
  Oare Horodnicea stie ce face? (Miercuri, 30 decembrie 2015, 9:28)

  Continua circul? [anonim]

  ...arestari politice, urmate de procese politice de vitrina. Oare unde a ajuns Romanica? Imi amintesc de anii 30 a tarii cand legionarii arestau in serie orice miscare democratica, cand cartile unor autori au ajuns pe INDEX, fiind chiar arse in prezenta multimii. Intr-o perioada democratica europeana, cand in Germania apare o noua editie a lui Hitler "Mein Kampf" in Romania se aresteaza un cetatean, chiar si pe motivul ca are in biblioteca personala unele volume a lui Wass Albert. Unii il considera pe Wass criminal de razboi, nici pana astazi clarificata, altii il vad ca un erou popular care a luptat pentru indepedenta Transilvaniei. A murit in 1998 in SUA, adevarul nu-i clarificat nici pana astazi. Indiferent de adevar, ridicarea acestor volume de DIICOT, nu ar avea voie sa aiba loc, cu ocazia arestarii lui Szocs. Lupta impotriva extremismului trebuie avuta loc in stil democratic, chiar si in parlament, dar realitatea arestarii lui Beke si Szocs are loc, deoarece sunt promotori infocati al autonomiei Ardealului.
  DIICOT se foloseste de acest moment de criza europeana, privind imigratia celor din regiunile de criza de razboi. Horodniceani socoteste ca Europa are alte probleme decat sa se ocupe de Romanica si cauta sa inabuse din fasa, doleanta de libertate, de democratie si autonomie a ungurimii, a secuimii.
  In Slovacia au ungurii mult mai multe drepturi ca in Romania, printre altele au o Universitate proprie in limba maghiara, nu ca si in Romainica, vezi UMF Tg. Mures. Presedintele tarii, premierul, trebuie sa fluiere inapoi excesele baietilor lui Horodniceanu, altfel Romanica se afunda politic, in perioada interbelica antonescianal!
  • +1 (1 vot)    
   raspuns (Miercuri, 30 decembrie 2015, 12:19)

   bfir [anonim] i-a raspuns lui Continua circul?

   ai dreptate,toate tara va avea de suferit in urma sovinismului mascat
  • +2 (2 voturi)    
   Replica . (Miercuri, 30 decembrie 2015, 13:58)

   Marx [anonim] i-a raspuns lui Continua circul?

   Bai , anonimule ! Si tu si ala de dinainte , stiti prea bine ce vreti . Numai ca si noi , locuitorii titulari ai acestei tari stim care-i treaba . N-aveti voi mare nevoie de universitati in maghiara atata timp cat sunt facultati in aceasta limba . In rest , ce n-aveti ? Vorbiti limba voastra cand aveti chef , va respectati obiceiurile fara sa va deranjeze nimeni . Pe langa astea , mai aveti si timpul sa ignorati statul care va gazduieste , sa nesocotiti insemnele nationale ale statului roman si sa complotati impotriva acestuia ori de cate ori aveti ocazia . V-o spune unul care va cunoaste de zeci de ani si pe care nu puteti sa-l aburiti . Daca nu va place , stiti care-i drumul si stiti din istoria scrisa de altii , nu de romani , ca ati ajuns aici venind din tinuturile Moraviei , pe vremea aia voi fiind un ordin militar care , sperau cei ce v-au trimis , va apara granitele estice ale diferitelor interese din vremea aia . Si cum acolo , locul s-a ocupat intre timp , va recomand cu caldura sa incercati la vecinii din vest . Tot au ei un program de recuperare a indivizilor plecati prin cele zari . Va doresc succes !
 • 0 (0 voturi)    
  la placinte inainte (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:49)

  spy [utilizator]

  a ciripit marele viteaz retinut in 1?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version