Fostul lider al PSD Satu Mare, Mircea Govor, aflat in arest preventiv, a fost suspendat marti din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, informeaza Agerpres.

Mircea GovorFoto: Mediafax

Potrivit unei informarii transmisa presei, prefectul a emis ordinul prin care Govor este suspendat pe perioada arestului.

"In urma adresei Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Oradea, in dosar nr. 191/P/2015, inregistrata la Institutia Prefectului judetul Satu Mare sub nr. 15222/29.12.2015, (Prefectul - n.r.) a emis Ordinul nr.272/29.12.2015, privind suspendarea de drept a mandatului de consilier judetean al domnului Govor Mircea Vasile, vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, pe perioada arestului preventiv, incepand cu data de 23.12.2015 pana la data de 21.01.2016", precizeaza sursa citata.

Presedinte al PSD Satu Mare si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Mircea Govor a fost arestat pentru 30 de zile.

El a fost retinut de procurorii DNA pentru folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si santaj in forma agravata.

El si-a dat demisia din functia de presedinte al filialei judetene a PSD, conducerea fiind preluata de primarul Dorel Coica, presedinte executiv al PSD Satu Mare.