Un numar de 23 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv sunt internate in spitalele din tara si din strainatate, reiese din datele Ministerului Sanatatii, citate de Agerpres.

Astfel, in spitalele din Bucuresti sunt internate patru victime ale incendiului din 30 octombrie, dintre care un pacient in stare critica. Un pacient este internat la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Spitalul CC Iliescu, iar doi la Spitalul de Urgenta din Bucuresti. Pana in prezent au fost externate 76 de persoane care au primit ingrijiri medicale in unitatile sanitare din tara.

De asemenea, 39 de persoane au fost transferate in spitale din strainatate. Dintre acestea, in momentul de fata, 19 sunt internate in continuare, aflandu-se in stare stabila. Mai exact, opt persoane sunt internate in Belgia, cate trei in Marea Britanie si Olanda, cate doua in Austria si Germania, iar o persoana este internata in Israel.

In urma incendiului din 30 octombrie si-au pierdut viata 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit in incendiu, 24 in spitalele din tara si 12 dintre ranitii transferati in strainatate.

Ministerul Sanatatii a anuntat, luni infiintarea unei linii telefonice la care pot apela victimele incendiului de la Colectiv si rudele acestora pentru a solicita sprijin.Numarul de telefon unic este 021.3072.614, disponibil 24 de ore din 24.