Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) va achizitiona, in perioada urmatoare, echipamente pentru interventii in caz de inundatii in valoare de aproape 41 de milioane de euro.

"Se va achizitiona echipament pentru salvare din situatii de inundatii - autospeciale, motopompe, echipament pentru scafandri etc. De acestea vor beneficia toate inspectoratele judetene", a precizat, pentru Agerpres, sefa Biroului de informare si relatii publice al IGSU, Alina Moisoi.

Achizitia va fi facuta prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, "Raspunsul eficient salveaza vieti (Efficient Response Saves Lives)", finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013, Axa prioritara 5 - Implementarea infrastructurii adecvate pentru prevenirea riscului natural in zonele cele mai expuse la risc'. Domeniul major de interventie, Protectie impotriva inundatiilor'.

Alina Moisoi a aratat ca proiectul, lansat saptamana trecuta, se afla la inceput si mai multe detalii tehnice vor fi oferite la conferinta de inchidere a proiectului, programata pentru inceputul anului viitor.

Obiectivele specifice ale proiectului urmaresc eficientizarea sistemului de comunicatii pe timpul interventiilor pentru limitarea si inlaturarea efectelor situatiilor de urgenta determinate de inundatii, asigurarea eficientei interventiilor in zone greu accesibile si modernizarea sistemului de pregatire a personalului care executa misiuni de cautare-salvare in mediul acvatic si in zonele afectate de inundatii.