Zece persoane, printre care si membri ai clanului interlop Duduianu, au fost retinute luni seara pentru furturi din tiruri si autoturisme, in urma perchezitiilor din Bucuresti si alte patru judete, scrie Mediafax citand un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov.

Anchetatorii au retinut zece barbati pentru constituire de grup organizat in vederea comiterii de infractiuni, furt calificat, talharie calificata si dare de mita, mai arata sursa citata. Suspectii vor fi dusi, marti, in fata magistratilor cu propuneri legale corespunzatoare.

Politistii din Ilfov si ai Directiei de Operatiuni Speciale din Politia Romana, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, au efectuat, luni dimineata, perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Arges si Prahova, fiind vizati zece barbati cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani care, in perioada septembrie- decembrie, ar fi comis mai multe furturi de bunuri, transportate cu autotrenuri, pe rutele nationale, prin ruperea sigiliilor si taierea prelatei vehiculului, precum si furturi din autoturisme, prin metoda inteparii anvelopei.

Potrivit unor surse din Politie, in cauza au fost vizati inclusiv membri ai clanului Duduianu, grupare de interlopi din sectorul 2 suspectata de camatarie, santaj, proxenetism si trafic de droguri.

"In urma perchezitiilor au fost gasite sume de bani si obiecte de valoare, posibil provenite din savarsirea de infractiuni'', se precizeaza in comunicatul IPJ Ilfov. Conform sursei citate, in cazul furturilor din autotrenuri, cei in cauza sunt banuiti ca ar fi incadrat, in trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar in mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului in autotren si ar fi sustras bunuri. In ceea ce priveste furturile din autoturisme, acestia ar fi intepat anvelopele masinilor, profitand de incetinirea acestora, in trafic, iar cand soferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genti si alte bunuri de valoare aflate la vedere.

In anumite cazuri, pentru a-si asigura scaparea si pastrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violenta asupra victimelor. De asemenea, pentru a-si acoperi activitatea infractionala, cei in cauza ar fi oferit diverse sume de bani politistilor, acestia refuzand mita, mai arta anchetatorii.

Din investigatii, a reiesit ca faptele ar fi fost savarsite in special in judetul Ilfov, pe Drumul National Centura Bucurestiului, dar si in judetele Arges, Ialomita, Valcea si Timis.

De exemplu, in noaptea de 20 spre 21 noiembrie, persoanele banuite ar fi urmarit un autotren care transporta aparatura electronica si electrocasnica, pe ruta Chiajna-Timisoara, din care, prin modul de operare descris mai-sus, ar fi sustras 79 de laptop-uri si alte aparate electrocasnice. Prejudiciul, in valoare de 40.000 de euro, a fost recuperat.

Pe 28 octombrie, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, membrii gruparii ar fi intepat anvelopa unui autoturism, iar in momentul in care soferul remedia avaria, ar fi deposedat o femeie aflata in masina, prin violenta, de o geanta in care se aflau 3.000 de lei si 700 de euro.