Un grup de deputati care au dezertat din Partidul Comunistilor si a facut o alianta cu Partidul Democrat din Moldova, controlat de Vlad Plahotniuc, a cerut Curtii Constitutionale sa anuleze decretul presedintelui Nicolae Timofti de desemnare a candidaturii lui Ion Sturza pentru functia de premier, anunta Europa Libera.

Ion SturzaFoto: Hotnews

Parlamentarii din noua platforma social-democrata, dominata de Partidul Democrat, cer interpretarea art. 98 din Constitutie, pentru a spune daca presedintele poate desemna un premier in lipsa unei majoritati parlamentare.

Reamintim ca presedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe tehnocratul Ion Sturza premier, dupa ce partidele auto-declarate pro-europene nu s-au inteles asupra unei propuneri comune. Marea lupta in interiorul coalitiei aflate pana acum la guvernare s-a dat intre PLDM (partidul fostului premier Vlad Filat, aflat in arest preventiv intr-un dosar de mare coruptie) si PD. Sturza nu are decat sprijinul PLDM, insuficient pentru a trece de votul de investitura din Parlament.

Ion Sturza va cere votul de incredere al Parlamentului pe data de 4 ianuarie 2016, Curtea Constitutionala ar trebui sa se pronunte pana atunci asupra sesizarii primite astazi.