Inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava au efectuat, duminica, verificari in ceea ce priveste calitatea apei si alimentelor dintr-o pensiune din Sucevita, dupa ce doi turisti au ajuns la spital fiind diagnosticati cu gastroenterita, a declarat presei adjunctul institutiei, medicul epidemiolog Catalina Zorescu, ciat de Agerpres.

Adjunctul DSP Suceava a spus ca doua persoane, cu varste de 13 si 23 de ani, din judetele Constanta si Vrancea, dintr-un grup de 60 de turisti cazati la pensiunea respectiva au ajuns sambata seara la Spitalul Municipal Radauti, acuzand greturi si varsaturi.

Potrivit lui Zorescu, inspectorii sanitari au recoltat de la pensiune probe de apa si alimente pentru a stabili daca acestea sunt corespunzatoare, rezultatele urmand a fi cunoscute in 72 de ore.

Totodata, s-au verificat conditiile igienico-sanitare de preparare a hranei, conditiile de cazare si existenta examenelor medicale periodice pe care trebuie sa le efectueze obligatoriu personalul angajat.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Radauti, Liviu Dubei, pacientii de la pensiune, care au ajuns sambata seara la spital, au fost consultati de un medic de la Sectia de boli infectioase si au fost externati duminica dimineata.