Politistii de frontiera suceveni de la SPF Vicovu de Sus, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Sighetu Marmatiei, au predat autoritatilor de frontiera din Ucraina un cetatean somalez depistat in timp ce incerca sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la "frontiera verde", se arata intr-un comunicat remis Agerpres, duminica, de Biroul de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, in cadrul unei actiuni specifice privind prevenirea si combaterea migratiei ilegale desfasurate la nivelul SPF Vicovu de Sus, politistii de frontiera au depistat o persoana de sex masculin, care se deplasa pe jos dinspre frontiera de stat catre interiorul tarii si care nu isi justifica prezenta in zona.

Politistii de frontiera au procedat la legitimarea persoanei, ocazie cu care au constatat ca aceasta nu vorbea limba romana, motiv pentru care a fost condusa la sediul sectorului, pentru cercetari. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca barbatul este cetatean somalez, in varsta de 19 ani.

Acesta a declarat ca a trecut pe jos frontiera din Ucraina si intentiona sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar conform acordului incheiat cu Ucraina, cetateanul somalez a fost predat autoritatilor de frontiera ucrainene in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.