Liderii politici au transmis anul acesta mesaje de sarbatori in special pe Facebook, postand poze cu bradul impodobit sau filmandu-se langa acesta, insa au evitat sa-si anunte si destinatiile de vacanta, multi afirmand ca vor ramane acasa, in timp ce Klaus Iohannis a plecat deja in SUA, arata o sinteza realizata de Mediafax.

decoratie de CraciunFoto: USER UPLOADED

Presedintele Klaus Iohannis va petrece sarbatorile in Statele Unite ale Americii, in Florida, potrivit unor surse oficiale. Seful statului a intrat deja in concediu si a plecat din tara, impreuna cu sotia sa, urmand sa petreaca Craciunul in Florida, insa este posibil ca presedintele sa ramana in SUA si pentru Anul Nou.

Klaus Iohannis si-a petrecut si o parte a lunii decembrie 2014 in Florida. Astfel, dupa castigarea alegerilor prezidentiale si dupa ce si-a dat demisia de la Primaria Sibiu, dar inainte de depunerea juramantului ca presedinte al Romaniei, Iohannis a petrecut o saptamana in Palm Beach. Seful statului si sotia au fost in vizita la o familie de prieteni romani, carora presedintele le-a botezat copilul. Este vorba de omul de afaceri sibian Marius Vecerdea, care este finul si antrenorul de tenis al lui Klaus Iohannis.

In schimb, premierul Dacian Ciolos a afirmat, intr-o emisiune la Antena 3, ca va ramane in tara si se va "retrage" undeva aproape de Bucuresti, alaturi de sotie, pentu a se putea intoarce, la nevoie, la Guvern. "O sa ma retrag doar cu sotia pentru cateva momente de liniste, pentru ca a fost o perioada foarte agitata in aceste ultime saptamani si luni si ma astept sa fie la fel de agitate si in lunile urmatoare", a spus prim-ministrul.

Intrebat ce cadou ii va face sotiei, Dacian Ciolos a spus, zambind, ca are o "intelegere" cu aceasta ca, de sarbatori, sa nu isi ofere "cadouri materiale". "Am renuntat de ceva vreme la cadouri materiale si ne oferim alt gen de cadouri si inclusiv aceasta intimitate in care putem sa discutam in mod deschis anumite lucruri, sa ne acordam timp pentru noi, e un cadou in sine", a afirmat Ciolos.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca va sta alaturi de familie, cel mai probabil, la domeniul sau de la Turnu Magurele, din Teleorman. "Voi pregati porcul dupa ce este executat asa cum spun normele. Il pregatesc, il portionez. Cei mai buni sorici sunt cei pe care ii pregatesc eu. (...) Daca o sa gustati o mancare mai buna facuta de un master chef decat cea pe care o fac eu, sa nu-mi dati niciun ban", le-a spus Dragnea jurnalistilor, inainte de Craciun. Acesta a spus ca a invatat toate retetele de la mama sa si ii place sa le faca in fiecare an.

Dragnea a spus ca i-a gatit sarmale si lui Victor Ponta. "Daca o sa-mi spuneti ca ati mancat vreodata sarmale mai bune decat cele pe care le fac eu... Fac doua feluri de sarmale. Victor a mancat sarmale facute de mine si a recunoscut ca sunt cele mai bune. Daca vreti sa facem si o mancare de fita, o sa va gatesc niste creveti", a mai spus Dragnea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, isi petrece Craciunul acasa, alaturi de sotie, postand pe Facebook fotografii din jurul bradului.

La randul ei, liderul PNL Alina Gorghiu a transmis romanilor, de pe Facebook, un mesaj de "Sarbatori fericite!", filmandu-se langa un brad impodobit. "De Craciun se face un singur fel de politica, si anume politica familiei si politica dragostei si politica gandurilor frumoase si bune. (...) E timpul sa lasam deoparte politica, munca, problemele, iar de telefon nu ne atingem decat ca sa le trimitem celor dragi ganduri bune", a spus Gorghiu.

Victor Ponta a transmis, tot pe Facebook, urari de sarbatori romanilor, postand o fotografie cu bradul sau de Craciun, iar Traian Basescu a postat un mesaj similar, alaturi de o fotografie cu o icoana. Anterior, insa, fostul presedinte Basescu s-a folosit de Facebook pentru a lansa un atac la adresa oficialilor europeni, care ar fi inceput sa transmita mesaje cu "Felicitari de sezon" in loc de "Craciun Fericit", pentru a nu-i deranja pe "islamisti".

"Pentru a nu-i supara pe islamistii veniti buluc in inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit sa nu mai spuna si sa nu mai scrie "Craciun Fericit", ci 'FELICITARI DE SEZON". Mai este putin si-l vom inlocui si pe Mos Craciun cu Mos Gerila. Va suna cumva cunoscut?", a scris, deranjat, Traian Basescu pe Facebook, in Ajunul Craciunului.