Nasterea Domnului arata cat de mult pretuieste Dumnezeu copiii, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, in predica rostita la Sfanta Liturghie oficiata vineri la Catedrala Patriarhala, la sarbatoarea Craciunului, transmite Agerpres.

Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

"In mod deosebit, insa, Nasterea Domnului ne arata cat de mult pretuieste Dumnezeu copiii. Copilul sau Pruncul Iisus este binecuvantare pentru toti copiii care se nasc. Este binecuvantare pentru toate familiile care dau nastere la copii. Este binecuvantare pentru toti parintii, care cu dragoste cresc copiii in credinta ca pe-un dar al lui Dumnezeu pe care ei il cultiva spre a deveni cetateni ai raiului, ai Imparatiei Cerurilor", a afirmat Patriarhul BOR.

Inaltul ierarh a savarsit slujba Sfintei Liturghii impreuna cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, si cu parintele Qais, episcop de Erzurum.

Potrivit Intaistatatorului BOR, "Hristos Domnul nu vine doar pentru mantuirea sufletului, ci si pentru mantuirea trupului si pentru sfintirea intregii lumi pe care Dumnezeu a creat-o ca dar al iubirii Sale pentru oameni".

El a indemnat la oferirea de daruri copiilor, precum si celor saraci, batranilor, celor bolnavi.

"In aceasta perioada noi oferim daruri pentru ca am inteles ca rostul vietii pe pamant este cultivarea iubirii milostive. Iubirea milostiva este cea care daruieste; iubirea posesiva este cea care stapaneste, care rapeste, care smulge de la celalalt ceva, nu ofera. Si deci aceasta sarbatoare ne indeamna sa fim darnici, mai ales cu copiii. Cu copiii din jurul nostru, dar si cu cei care sunt orfani, saraci, necajiti, fara parinti sau ai caror parinti i-au abandonat. Dar oferim daruri si celor bolnavi, celor batrani, celor pe care nu-i mai iubeste nimeni. Noi vrem sa le aratam ca Hristos Domnul totusi ii iubeste. Noi doar devenim mainile iubirii milostive a lui Hristos fata de cei care sunt neglijati, insingurati sau uitati", a spus Patriarhul Daniel.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul a urat sanatate, bucurie, ajutor de la Dumnezeu si mantuire, precum si spor de fapte bune tuturor celor care poarta numele de Cristian, Cristina, Cristinel sau Cristi.