Un incendiu izbucnit in noaptea de miercuri spre joi intr-un spital din Arabia Saudita a provocat moartea a cel putin 31 de persoane si ranirea a peste 100, a anuntat joi Guvernul saudit, potrivit de Associated Press, citata de Mediafax.

Cauza incendiului, care a izbucnit in zona sectiilor de Terapie Intensiva, Maternitate si Neonatologie, este necunoscuta pentru moment, a declarat purtatorul de cuvant al Apararii Civile saudite, maiorul Yahya bin Abdullah al-Qahtani.

Incendiul s-a produs la etajul intai al Spitalului General Jazan, din orasul Jazan, situat in sudul Arabiei Saudite, a precizat purtatorul de cuvant, citat de CNN. Fumul s-a extins rapid in cladirea cu patru etaje. Flacarile au fost stinse intre timp, iar persoanele ranite au fost transferate la alte spitale din zona, a precizat pe Twitter Agentia pentru Aparare Civila, citata de BBC News Online.

Aproximativ 21 de echipe ale Apararii Civile au ajutat la stingerea incendiului.

Regatul saudit s-a confruntat anul acesta cu mai multe accidente de amploare, inclusiv prabusirea unei macarale, care s-a soldat cu 111 morti, si o busculada la pelerinajul de la Mecca, in urma careia au murit cel putin 2.411 persoane, potrivit unui bilant intocmit de AP, care este de trei ori mai mare decat bilantul oficial.