Lucratorii Inspectiei de prevenire a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mehedinti au demarat o actiune de control in bisericile si manastirile din judet, a declarat joi pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei, Ramona Nistor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, controalele vor urmari atat identificarea unor posibile surse de producere a incendiilor in lacasele de cult, cat si luarea unor masuri urgente de prevenire a acestora.

"In primul rand verificam starea de functionare a extinctoarelor, modul de amplasare a surselor de incalzit in timpul slujbelor specifice sarbatorilor ortodoxe si nu numai in perioada 25 decembrie 2015- 8 ianuarie 2016, a instalatiilor electrice si a spatiilor in care se pun lumanari aprinse", a precizat Nistor.

Reprezentanta ISU Mehedinti a aratat ca, in perioada care urmeaza, se asteapta un aflux de persoane in bisericile si manastirile judetului, motiv pentru care acestea trebuie protejate impotriva incendiilor.

"Solicitam preotilor parohiilor Episcopiei Severinului si Strehaiei sa ia masuri pentru deblocarea cailor de acces in lacase de cult si in preajma acestora, astfel incat, in cazuri de incendii, echipajele noastre sa actioneze cu operativitate", a afirmat Nistor.

In context, ea a mai aratat ca "din toate lacasele de cult vor fi indepartate produsele inflamabile si instalatiile electrice si termice improvizate, in caz contrar persoanele vinovate de tergiversarea acestor masuri vor fi trase la raspundere"