Politia Romana va pune in aplicare primul mandat de extradare din Romania, fata de un barbat urmarit international pentru crime de razboi, informeaza Inspectoratul General.

Barbatul, cetatean bosniac si sarb, a fost depistat la data de 1 noiembrie 2015, pe raza judetului Timis, fiind urmarit international de Interpol Sarajevo pentru crime de razboi.

Biroul National Interpol Bucuresti a transmis informarea de urmarire internationala catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, iar la data de 2 noiembrie a.c., instanta de judecata a dispus arestarea provizorie in vederea extradarii, pentru 30 de zile.

Persoana in cauza este banuita ca, incalcand legislatia internationala si in special Conventia de la Geneva cu privire la protectia populatiei civile, aceasta, ca membru al armatei, impreuna cu alte persoane ar fi aplicat masuri de intimidare si violente fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supusi muncii fortate intr-un lagar de concentrare, arata sursa citata.

Reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane au declarat pentru Mediafax ca joi dimineata barbatul, Savic Grozdan, este escortat de catre politistii de la SIAS la Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti, unde va fi predat autoritatilor bosniace.