Contractul-Cadru de sanatate a fost prelungit pana la 31 martie 2016

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 23 decembrie 2015, 14:48 Actualitate | Esenţial

Contractul-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014-2015 a fost prelungit pana la 31 martie 2016, potrivit unei Hotarari adoptate miercuri de Guvern.

Actul normativ stabileste, de asemenea, ca decontarea serviciilor medicale, medicamentelor, materialelor sanitare si a dispozitivelor medicale contractate pentru trimestru I al anului 2016, prin acte aditionale la contractele derulate in 2015 de casele de asigurari de sanatate cu furnizorii acestora, se face din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pe anul 2016.

Prelungirea acestei perioade este necesara pentru stabilirea tarifelor aferente serviciilor medicale, valoarea minima garantata a punctului "per capita" si a punctului pe serviciu medical in asistenta medicala primara, valoarea minima garantata  pentru un punct pe serviciu medical in asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitatile clinice, suma orientativa medie/medic specialist/luna la nivel national pentru medicii de medicina dentara, tarifele aferente serviciilor medicale spitalicesti.

Totodata, aplicarea contractului-cadru pentru 2014-2015 a fost prelungita pentru a asigura derularea   procesului de contractare la nivelul caselor de asigurari de sanatate si pentru implementarea in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) a noilor reglementari.

Prin prelungirea aplicabilitatii contractului-cadru se asigura continuitatea accesului asiguratilor la servicii medicale, dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu si la medicamente cu si fara contributie personala  in tratamentul ambulatoriu.


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

663 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version