In pofida unui plan ambitios de reforme si a angajamentelor asumate in fata partenerilor internationali, R. Moldova continua sa aiba restante la implementarea prevederilor Acordului de liber schimb si comert aprofundat cu Uniunea Europeana, scrieRadio Chisinau.

Potrivit sefului delegatiei UE in Republica Moldova, Pirkka Tapiola, Republica Moldova continua sa ramana restantiera in domenii importante cum ar fi reforma justitiei sau reformele in economie.

Mai mult, considera Pirkka Tapiola, in anumite domenii au fost semnalate regrese care se datoreaza, in cea mai mare parte, nivelului ridicat al coruptiei, dar si instabilitatii politice care dureaza deja de cateva luni.

Managerul de proiect in cadrul Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Speranta Olaru, a declarat ca UE este dispusa in continuare sa acorde asistenta Republicii Moldova, in cazul in care autoritatile vor demonstra ca isi doresc cu adevarat implementarea reformelor.

Acordul de Asociere UE-Republica Moldova a fost semnat la 27 iunie 2014 la Bruxelles, fiind ratificat de Parlamentul de la Chisinau pe 2 iulie 2014, mai noteaza sursa citata.