Comandamentul de urgenta creat in urma surparii unei parti din carosabil in zona Eroilor din cauza lucrarilor la noua magistrala de metrou din Capitala, va fi convocat miercuri de catre prefectul Bucurestiului, la solicitarea primarului general interimar. Pana acum constructorul nu a prezentat o situatie exacta a lucrarilor din teren, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, Alexandru Ichim.

"Constructorul a fost invitat pentru a preciza clar termenele si stadiul acelor lucrari", a explicat Ichim.

Primaria Bucuresti a verificat modul in care constructorul deruleaza activitatea in zona, a cerut documente care au stat la baza avizelor de lucru si impreuna cu Inspectoratul de Stat in Constructii lucreaza la un raport privind situatia generala din zona Eroilor.

Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrarilor la metrou, vor fi decontate de constructor, a declarat luni purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti, Alexandru Ichim.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari este inchis din 12 decembrie, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a carosabilului, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, anunta Primaria Capitalei.

14 persoane si-au parasit locuintele.