Stejarel Olaru, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate. Potrivit ANI, in perioada 04 februarie 2011 - 28 ianuarie 2013, Stejarel Olaru a fost, simultan, membru in Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune si administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L.

Stejarel Nicolae Olaru a incalcat, astfel, dispozitiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia "functia de membru al Guvernului este incompatibila cu funcᅢia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...] coroborate cu dispozitiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia "membrilor consiliilor de administratie si ai [...] Societatii Romane de Televiziune li se aplica [...] regimul incompatibilitatilor prevazut [...] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat [...]", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului", aminteste ANI.