Magistratii Curtii de Apel Constanta au respins, luni, cererea lui Nicusor Constantinescu de revocare a masurii preventive a controlului judiciar, respectiv de modificare a respectivei masuri, in dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ), informeaza Agerpres.

Decizia instantei de judecata este definitiva.

Hotararea a fost data dupa ce, luna trecuta, judecatorii Curtii de Apel Constanta au admis contestatia lui Constantinescu impotriva controlului judiciar, in dosarul privind finantarea cluburilor sportive, si au desfiintat in parte decizia judecatorilor Tribunalului, astfel incat acesta isi poate exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, decizia fiind definitiva.

Constantinescu nu isi poate insa exercita functia pentru ca interdictia respectiva este instituita si in dosarul Centrul Militar Zonal, masura ce a fost contestata la Curtea de Apel.

Nicusor Constantinescu este judecat, la Constanta, in dosarul referitor la finantarea cluburilor sportive, in care este acuzat de mai multe infractiuni, printre care abuz in serviciu si conflict de interese, in dosarul privind subfinantarea CMZ, cat si in dosarul privind achizitionarea de CJ a elicopterului prabusit in decembrie 2014 in Lacul Siutghiol, sub acuzatia de abuz in serviciu.

In dosarul CMZ, Constantinescu, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, fiind acuzat de abuz in serviciu in forma continuata. Sentinta a fost atacata cu apel.