Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc a anuntat printr-o postare pe Facebook, facuta luni la 3.00 dimineata ca revine in Partidul Democrat, informeazaAgora.md.

Vlad PlahotniucFoto: parlament.md

"Voi participa in mod direct la formarea majoritatii parlamentare care sa asigure o guvernare stabila si care sper sa reuseasca sa cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea presedintelui tarii in luna martie, anul viitor", a scris Plahotniuc.

Potrivit lui Plahotniuc, acum Republica Moldova are nevoie de o terapie de soc, iar scopul sau si al PDM este sa participe la crearea unei majoritati care sa asigure un suport politic consistent pentru realizarea acestei terapii de soc.

Vlad Plahotniuc, politician si om de afaceri controversat, considerat cel mai puternic oligarh din Republica Moldova, s-a autosuspendat pe 15 octombrie(ziua in care a fost arestat liderul PDLM, Vlad Filat) din functia de prim-vicepresedinte al Partidului Democrat si a renuntat la calitatea de membru al formatiunii politice "pana la clarificarea anchetei in cazul BEM (Banca de Economii a Moldovei)"

Vlad Plahotniuc este considerat cel mai puternic oligarh din Republica Moldova si este vazut de opinia publica drept omul care controleaza o mare parte din institutiile statului in tara vecina.

Plahotniuc, al carui nume "figureaza aproape in toate scandalurile de coruptie din Moldova", dupa cum scria Deutsche Welle, a demisionat in aceasta vara din Parlamentul de la Chisinau, probabil "sub presiunea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova", potrivit editiei in limba romana a publicatiei germane.